A világ legfenntarthatóbb audiotechnológiája

  • A „tiszta hangzás forradalmát” vezető ElectroAcoustic Panels (EAP) a Warwick Acoustics díjnyertes elektrosztatikus hangszóró technológiájából a világ legfenntarthatóbb audiomegoldása.
  • A technológia közvetlenül támogatja az autóipari OEM-eket abban, hogy teljes körű szén-dioxid-semlegességi célokat érjenek el ellátási bázisaik szén-dioxid-mentesítésével
  • A technológia az alapoktól kezdve úgy lett megtervezve, hogy több előnyt biztosítson az elektromos járművek számára, mivel az iparági fenntarthatósági célok a termékek gyors villamosítását jelentik
  • Az ElectroAcoustic panelek rendkívül könnyűek, energiatakarékosak, és kizárólag 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokat használnak, miközben figyelemre méltó audiofil hallgatási élményt nyújtanak.
  • Az audiotechnológiát az iparágban vezető szakértői csapat hozta létre, akiket a „tiszta hangzás” forradalmának előmozdítása és a bolygó közvetlen hasznára irányuló közös szenvedély egyesít.
  • Tudjon meg többet: warwickacoustics.com/automotive

A „tiszta hangzás forradalmának” élén álló Warwick Acoustics Ltd a világ legfenntarthatóbb audiomegoldását szállítja az autós audiorendszerek jövőjének alakítására. A „Clean Sound” elektroakusztikus panelek közvetlenül lehetővé teszik az autóipari OEM-ek számára, hogy felgyorsítsák a szén-dioxid-semlegesség felé vezető utat, miközben az ipar a szigorú új környezetvédelmi szabványok felé fordul.

Az elektroakusztikus paneleket kizárólag 100%-ban tömegesen újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból állítják elő, ritkaföldfémek nélkül és környezetbarát gyártási folyamatok révén, így az OEM-ek kiváló befolyást biztosítanak ellátási láncaik szén-dioxid-mentesítésére a teljes szén-dioxid-semlegesség elérésében. és a pozitivitás.

A meglévő hagyományos autós audiorendszerekhez képest az ElectroAcoustic Panelek átlagosan akár 75%-kal könnyebbek, és akár 90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak. Ennélfogva nem csak természetüknél fogva zöldek, hanem további CO 2 -előnyöket is biztosítanak az eredeti gyártók és vásárlók számára, mivel hozzájárulnak az elektromos járművek hatótávolságának növeléséhez és a járművek akkumulátorszükségletének csökkenéséhez.

Az EDAG – a világ legnagyobb független mérnöki szolgáltatója az autóiparban – által közzétett kutatás szerint az autóipari OEM-ek „tiszta” audiotechnológiájának alkalmazása reális lehetőséget rejt magában az elektromos járművek CO 2 -kibocsátásának jelentős csökkentésére.

Az EDAG szerint a felhasználók évente nagyjából 260 órát használják autójuk audiorendszerét. Ilyen felhasználási szint mellett az elektromos járművek audiorendszer-fogyasztásának 1 W-os csökkenése hozzávetőleg 80 g CO 2 -kibocsátást takarítana meg évente a villamosenergia-termelés csökkentése révén [1] . Az ElectroAcoustic Panel audiorendszerrel átlagosan 50 W energiafogyasztást takarítanak meg (akár 10-szeresét is a magas specifikációjú rendszerekben), az EAP-k átlagosan évi 4 kg CO 2 -kibocsátást takaríthatnak meg járművenként az elsődleges energiafogyasztás megtakarítása terén. Az EU 246 millió autójára alkalmazva ez évi 1 megatonna CO 2 -kibocsátás-megtakarítást jelentene.

Mike Grant, a Warwick Acoustics vezérigazgatója megjegyzi: „Mivel az autógyártók gyorsan áttérnek az elektromos mobilitásra és a körkörös gazdaságra, az ellátási láncuk és a gyártási folyamatuk minden eleme szigorú ellenőrzés alá esik. Mivel a belső égésű motor zaja elvész az elektromos járművekre való átállás során, a jármű akusztikai környezetének alakítása alapvető lehetőség a gyártók számára, hogy újradefiniálják versenyhelyzetüket a piacon, és ahol csak a fenntartható innováció teszi lehetővé a sikert.

„A Warwick Acoustics azon elkötelezettsége, hogy pozitívan járuljon hozzá az autóiparhoz, hogy megfeleljen környezetvédelmi céljainak, beleértve az ellátási bázisok szén-dioxid-mentesítését és az új, fenntarthatóságra fókuszáló partnerek bevonását, az általunk kínált technológiai megoldásokban is tükröződik. ElectroAcoustic Paneljeink ideális zöld megoldást kínálnak az autóipari OEM-ek számára, akik rendkívül fenntartható, újrahasznosítható, energia- és súlyhatékony és márkameghatározó megoldást kívánnak bevezetni termékeikbe.

Rendkívül fenntartható anyagok és gyártási eljárások

Az elektroakusztikus panelek kizárólag 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból állnak, beleértve a vezető globális anyagpartnerek fejlett polimer konstrukcióit és más iparágak, például az IT-ipar által használt hulladékanyagokat. A hagyományos rendszerekkel ellentétben az elektroakusztikus panelek nem tartalmaznak ritkaföldfémeket, így elkerülhető a környezetkárosító bányászati ​​technikák alkalmazása.

A Warwickshire állambeli MIRA Technology Park új, legkorszerűbb létesítményeiben székelő Warwick Acoustics gyár hamarosan a tiszta, zöld hidrogéntechnológiák révén a helyszínen megújuló energiaforrások előnyeit élvezi majd. és Solar Farms. A Warwick Acoustics azon is jó úton halad, hogy a közeljövőben megszerezze az ISO 14001 tanúsítványt, hogy támogassa a teljes szén-dioxid-semlegesség elérését.

Legmagasabb energiahatékonyság

Az EDAG szerint: „Egy elektromos autó [átlagos] működése évi 2157 kWh-t igényel (a töltési veszteséget nem tartalmazza), ami évi 683 kg CO 2 kibocsátást jelent. 2020-ban összesen 1,4 millió elektromos járművet adtak el Európában. Ha ezeknek a járműveknek az elektromos és elektronikus kialakítását oly módon változtatnák meg, hogy a folyamatos teljesítmény mindössze 1 wattal (-0,01235 %) csökkenne, az éves szinten összesen 118 090 tonna CO 2 megtakarítást eredményezne . . Hogy tisztázzuk: ez megegyezik 173 elektromos jármű által termelt teljes éves kibocsátással.”

Az ElectroAcoustic Panels egyedülálló elektrosztatikus technológiája lényegesen kevesebb energiát fogyaszt, hogy ugyanazt a hangkimenetet adja, mint egy hagyományos rendszer. A szoros analógia itt egy LED-es izzó és egy izzószálas izzó.

Tekintettel az elektroakusztikus panel jelátalakítójának rendkívül kis tömegére és a terhelés kapacitív jellegére, az elektronikus meghajtómodul energiafogyasztása rendkívül alacsony, a tipikusan alacsony teljesítményigény a hagyományos jelátalakítók meghajtásához szükséges teljesítmény 10%-a. Elektromos gépjárművekre történő alkalmazás esetén az energiaellátási igény jelentősen csökken, ami elősegíti a jármű teljes hatótávolságát.

Forradalmi súlymegtakarítás

Az ElectroAcoustic panelek könnyűek, ultravékonyak és tömegük akár 75%-kal kisebb, mint a meglévő audiotechnológia. Az elektroakusztikus panelek ezért különösen előnyösek az elektromos járművek számára, ahol a súly a nehéz, alacsony energiasűrűségű akkumulátorokkal prémium kategóriájú, és ahol minden kilogramm súlycsökkentés javítja a hatótávolságot és a teljesítményt.

A tipikus autós audiorendszerekben a hagyományos hangszórók sokkal nehezebb és nem fenntartható, mágnessel aktivált membránokra támaszkodnak a hang létrehozásához.