A Volvo Trucks új E-tengelye lehetővé teszi nagyobb akkumulátorcsomagok beszerelését

A Volvo Trucks továbbra is fejleszti és továbbfejleszti akkumulátoros elektromos teherautóit, és bemutatott egy innovatív új e-tengelyt a jelenleg is zajló IAA Transportation rendezvényen Hannoverben, Németországban.

A Volvo Trucks által kifejlesztett új e-tengely az elektromos motorokat és a sebességváltót a hátsó tengelybe integrálja. Ez azt jelenti, hogy a teherautó-gyártó több akkumulátort tud beszerelni, növelve elektromos teherautóinak hatótávolságát, és lehetővé teszi azok hosszabb utakra való használatát.

A Volvo néhány éven belül megkezdi az új e-tengelyes teherautók sorozatgyártását, és bevezeti az évtized második felében piacra kerülő üzemanyagcellás elektromos teherautóiba is. A vállalat szerint az e-tengely előnyös lesz a hidrogénüzemű teherautók számára, mivel extra helyet biztosít a további alkatrészek beszereléséhez.

„Ez áttörés az elektromos teherautók számára, és egyértelmű jele annak, hogy a közeljövőben hatalmas kereslet lesz a nehéz teherautók nyilvános gyorstöltőire, nem utolsósorban az autópályákon” – mondta a Volvo Trucks globális termékmenedzsmentért felelős alelnöke. Jessica Sandström mondta. „Folytatjuk a sokoldalú akkumulátoros elektromos teherautóinkat, amelyek már gyártásban vannak. Jelenleg a szállítási feladatok széles skáláját tudják lefedni. Néhány éven belül hozzáadjuk ezt az új hátsó e-tengelyt a jelenleginél hosszabb utakat megtevő ügyfeleink számára.”

A Volvo Trucks akkumulátoros elektromos, üzemanyagcellás elektromos és belső égésű motorokat fejleszt, amelyek megújuló üzemanyagokkal, például biogázzal, HVO-val és zöld hidrogénnel égnek a nulla károsanyag-kibocsátás elérésére irányuló tervének részeként.

„Különböző műszaki megoldásokra van szükség az éghajlatváltozás kezeléséhez, mivel az energia- és üzemanyag-infrastruktúra elérhetősége országonként és régiónként, valamint a közlekedési feladatokonként eltérő” – tette hozzá Sandström.