A West Midlands Gigafactory üdvözli a befektetési zóna javaslatát

Támogatjuk a kormány azon javaslatait, hogy befektetési zónákat vezessenek be az Egyesült Királyságban, beleértve a tervezett West Midlands Gigafactory helyszínét a Coventry repülőtéren, és várjuk a tervek részletesebb megvitatását.

Egy befektetési zóna, amely magában foglalja a West Midlands Gigafactoryt, felpörgetheti a növekedést régiónkban és az Egyesült Királyságban, és versenyképesebbé teheti az Egyesült Királyságot európai versenytársainkkal szemben.

A West Midlands Gigafactory körüli helyszínről már megállapították, hogy alkalmas egy befektetési zóna támogatására.

Ez még vonzóbbá tenné az oldalt a globális befektetők számára, és hozzájárulna a szükséges mintegy 2,5 milliárd GBP befektetéshez. Végső soron akár 6000 munkahelyet is teremtene közvetlenül, valamint stratégiailag kulcsfontosságú lenne az autóipar és az energiatároló ipar számára, ahogy egyre inkább villamosozunk.

A helyi partnerség továbbra is kiépíti a szükséges erős partnerségeket, és szorosan együttműködik a kormánnyal a gyors érdeklődéskinyilvánítási folyamaton keresztül a lehetőség fejlesztése érdekében. Ugyanakkor további beavatkozásokra is szükség van, amelyeknek tartalmazniuk kell a közvetlen állami beruházásokat is.