A Williams Racing  vállalja, hogy  2030-ra klímapozitív lesz

A Williams Racing vállalja, hogy 2030-ra klímapozitív lesz

A VADONATÚJ, SZÉLES KÖRŰ FENNTARTHATÓSÁGI STRATÉGIA RÉSZEKÉNT

• A világ egyik legsikeresebb Forma -1 -es csapata vállalja, hogy 2030 -ra klímapozitív lesz

• A Williams Racing átfogó, célirányos fenntarthatósági stratégiát vezet be, hogy kezelje a motorsport, a globális sport és a bolygó előtt álló legfontosabb környezeti és társadalmi kihívásokat

• Fenntarthatósági stratégia, amelyet az elmúlt év során dolgoztak ki részletes elemzés után, összehangolva a legfontosabb globális kezdeményezésekkel, például az ENSZ éghajlatváltozási menetrendjével és az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival

• A Williams Racing most az UNFCCC Sports for Climate Action Framework aláírója, és nemrég elnyerte az FIA háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját

• A Williamsnek komoly öröksége van a Forma -1 -es technológia átvitelében az elektromos járművekbe, valamint a fenntartható közlekedési és energiaszektorba, hogy olyan technológiai megoldásokat hozzon létre, amelyek hozzájárulnak bolygónk előtt álló problémák kezeléséhez

A Williams Racing, a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb csapata, messzemenő éghajlatváltozási célkitűzést vállal. A globális motorsport -ipar által az elmúlt években a fenntarthatóság terén elért fejlődésre építve a Williams Racing messze messzebb megy, mint a világ bármely más versenycsapata vagy motorverseny -sorozat, és elkötelezi magát amellett, hogy 2030 -ra klímapozitív lesz.

Ennek az ambiciózus célnak a megvalósítása érdekében a Williams Racing robusztus technológiai és adatközpontú kezdeményezéseket dolgozott ki egy átfogó, célirányos fenntarthatósági stratégia részeként, amelyek célja a Forma -1, a globális sport és a bolygó.

A Williams Racing fenntarthatósági stratégiája, amelyet az elmúlt év során kidolgoztak kiterjedt szakértői elemzés után, öt kulcsfontosságú pillérre épül: az éghajlat -politika, a biológiai sokféleség felügyelete, a fenntartható innováció, az ipari hozzáférés mindenki számára és a célvezérelt vezetés. Minden pillér meghatározza azokat a cselekvéseket, amelyeket Williams rövid és középtávon megtesz a jobb bolygóra való átmenet felgyorsítása érdekében. A további átláthatóságot és elszámoltathatóságot növelve minden célkitűzést mérnek, auditálnak és évente jelentést készítenek.

A Williams elkötelezett amellett, hogy megtanulja és megosztja a legjobb gyakorlatokat minden szektorban, és ragaszkodik a nemzetközi kezdeményezésekhez. Ennek megfelelően ez a stratégia összhangba hozza kibocsátáscsökkentési célkitűzését a párizsi klímaegyezmény és az ENSZ éghajlatváltozási globális menetrendjének 2 Celsius -fok alatti célkitűzésével. A Williams Racing most az első Forma -1 -es csapat, amely aláírta az UNFCCC -t, az ENSZ Sport az éghajlatért cselekvési keretét . Ezenkívül a Williams Racing fenntarthatósági célkitűzései összhangban vannak az Egyesült Nemzetek 17 Fejlesztési Céljaival (SDG). A Williams Racing szintén megfelel az iparágra vonatkozó szabványoknak, és nemrégiben elnyerte az FIA háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját. 

Jost Capito, a Williams Racing vezérigazgatója: „A Williams Racing úttörő a Forma -1 -ben és a versenyvilágban, és erős örökséggel rendelkezik a Forma -1 -es technológia fejlesztésében, valamint az elektromos és a fenntartható közlekedési és energiaágazatokba való átvitelében. Olyan időket élünk, amikor bolygónk és társadalmunk gyorsabban változik, mint valaha. A globális motorsport -ipar által a fenntarthatóság terén az elmúlt években elért előrehaladásra építve időt szántunk arra, hogy alaposan elemezzük teljes működésünket, és átfogó, célirányos, fenntarthatósági stratégiát dolgozzunk ki fenntartható átalakulásunk felgyorsítása érdekében. Csapatként meg akartuk nyomni a borítékot, és ütemtervekké akartunk válni a globális motorsportban és a szélesebb autóiparban. Tehát ma elkötelezzük magunkat, hogy 2030 -ra klímapozitívak leszünk, és tudásunkat felhasználva fejlett technológiát ápolunk és fejlesztünk e cél elérése érdekében.

„Tudjuk, hol vagyunk erősek, és megértjük, hol van szükség fejlesztésre, és nyitottak vagyunk másoktól való tanulásra és a bevált gyakorlatok megosztására ambiciózus céljaink elérése érdekében. Az iparág fenntartható teljesítményének alapjainak emelése érdekében üdvözöljük az interakciót és a partnerséget a motorsport legfontosabb érdekelt feleivel, autóipari vállalatokkal, márkákkal és szervezetekkel, akik osztják elképzeléseinket. ”

„A Forma -1 hatalmas globális sportplatformként képes arra, hogy emberek millióit inspirálja szerte a világon, és a sok fejlett technológia csúcsaként a Forma -1 képes olyan technikai megoldásokat létrehozni, amelyek segítenek megoldani azokat a kihívásokat, amelyekkel bolygóként szembesülünk. . Ahogy haladunk a célunk felé, hogy az elkövetkező években klímapozitívak legyünk, remélem, hogy a Williams Racing meg tudja inspirálni mindazokat, akik kapcsolódnak a sportunkhoz és azon túl is, a motorsport katalizátorként a jelentős és tartós változásokhoz. ”

A Williams Racing fenntarthatósági stratégiájának öt alappillére

A Climate Action stratégiát és célokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a csapat hogyan csökkenti a szén -dioxid -kibocsátást az utazásokhoz és az energiafogyasztáshoz a főhadiszálláson, csökkenti a hulladék- és vízfelhasználást, és idővel saját energiát hoz létre, hogy klímapozitívvá váljon.

A Biológiai sokféleség felügyelete magában foglalja a stratégiát és a célokat, amelyekkel a csapat megvédi és megőrzi a biológiai sokféleséget a főhadiszállás 60 hektáros területén, beleértve a Letcombe -patakot is – a világ egyetlen 240 krétafolyásának egyike. 

Fenntartható innováció , magában foglalja a fenntartható és innovatív megoldások előmozdítására irányuló stratégiát és célokat, amelyek leküzdik az F1 ™ -ben és azon kívül a globális kihívásokat. Ebbe beletartozik, hogy a Williams Racing vállalja versenyautóinak teljes életciklus -kezelését, körkörös gazdasági stratégiákat alkalmaz a csapaton belül, és aktívan részt vesz olyan projektekben, mint a szén -dioxid -leválasztási technológiák.

Az iparági hozzáférés mindenki számára lefedi azt a stratégiát és célokat, amelyekkel a motorsport hozzáférhetőbbé válik olyan környezet létrehozásával, amelyben mindenki boldogulhat, és olyan munkaerőt, amely tükrözi közösségünket az akadémiai programok, ösztöndíjak és esportok révén. 

Célvezérelt vezetés , kiterjed a Williams Racing stratégiájára és célkitűzéseire, hogy lépést szabjon a fenntarthatóságért a motorsport iparágban. Erős, átlátható és elszámoltatható kultúra kiépítése csapatunkban, versenyeken, partnereinkkel, beszállítóinkkal, helyi közösségünkkel és rajongóinkkal.

Lindita Xhaferi-Slihu, az éghajlatváltozás szektorának elkötelezettsége, az UNFCCC vezetője megjegyezte: „ Örömmel üdvözöljük a Williams Racing-et, mint az ENSZ Sport az éghajlatért cselekvési keretrendszer aláíróját. A csapat az első Forma -1 -es csapat, amely csatlakozik a keretrendszerhez, és egyértelmű jelzést ad arról, hogy egyre fontosabb a világos éghajlati célok kitűzése, valamint a sport és a technológiák alkalmazása a változások katalizátoraként. Bízunk benne, hogy együtt dolgozhatunk a Williams Racinggel a keretrendszer céljainak megvalósításában. ”

A Williams Racing fenntarthatósági stratégiáját az Enovation Consulting, a célvezérelt fenntarthatósági és stratégiai menedzsment ügynökség támogatásával fejlesztették ki.