ABT Urus Scatenato – Az elegancia az erővel találkozik

Exkluzív speciális ABT Urus Scatenato modell 99 darabra korlátozva

A 666 lóerős Performante-val a Lamborghini bemutatta nagy teljesítményű SUV-ja, az Urus lenyűgöző evolúciós szakaszát. Most az ABT Sportsline, a világ legnagyobb járműtunerője a VW csoporttól, átvette a szupersportkocsit a SUV-k között, és kifejlesztett egy lenyűgöző különleges modellt , amely mindössze 99 darabra korlátozódik – az ABT Urus Scatenato-t . Olaszról lefordítva a “Scatenato” név azt jelenti, hogy “elszabadult” vagy “dühöngő, vad”. És ez a rendkívüli jármű pontosan ezt testesíti meg – igazi felszabadulást mind a teljesítmény, mind a dizájn tekintetében. Ez a lenyűgöző csomag kompatibilis a jelenlegi Lamborghini gyári verziókkal, köztük az Urus, Urus S és Urus Performante verziókkal. A garancia 3 évig vagy 100 000 km-ig érvényes a gyártói jótállás keretein belül .

Az ABT Urus Scatenato esetében ez azt jelenti, hogy a 4 literes V8-as biturbó immár 810 LE-t (596 kW) ad le a 666 LE helyett 850 Nm-en, köszönhetően az ABT Power R technológiának, beleértve az ABT turbófeltöltőt és az intercoolert is. A kempteni szakértők a teljesítmény/tömeg arányt 3,23 kg-ról 3 kg/LE alá csökkentik, és ezzel új mércét állítanak fel a nagy teljesítményű SUV-szegmensben.

Feltűnően exkluzív megjelenés látható karbonnal

A kempteni székhelyű cég az egyedi Lamborghini dizájn alapján finomította az Urust, gondosan megőrizve a jármű rendkívüli karakterét. A számos szénszálas komponens fényes* látható szénben vizuális tűzijátékot biztosít. A motortérben például a motortér-burkolat és a kioldó, valamint a motorburkolat. Az ABT Sportsline az aerodinamika terén is mindent kitett ezzel az Urussal. Ennek a különleges modellsorozatnak a 99 ABT Urus Scatenato-ja egy koherens kialakítású első légterelővel, középső lapáttal és dekoratív díszítőelemekkel, valamint egy aerodíszítéssel ellátott hátsó szárnyral és egy hátsó szoknyabetéttel rendelkezik, amely szintén díszítőelemeket tartalmaz. Ez nem csak agresszív megjelenést biztosít, hanem további leszorítóerőt is generál.

Erőteljes SUV, mint autóipari műalkotás

Az igazán lenyűgöző megjelenéshez a szárnykitörések és -hosszabbítások, valamint a motorháztető első rögzítései is hozzájárulnak. Mindezek az alkatrészek fényes* szénszálból készültek, akárcsak a tükörsapkák. A speciálisan kialakított, fényes fekete ABT HIGH Performance IRL23 típusú 23 hüvelykes Lamborghini kovácsolt kerekekkel kombinálva az ABT Urus Scatenato valódi autóipari műalkotásként jelenik meg.

Az ABT 4 csöves titán kipufogócső perforált belső csővel és mattfekete Urus dizájnelemekkel ellátott kipufogórendszer 105 mm átmérőjű, megfelelő hangzást biztosít ehhez az egyedülálló SUV-hoz.

Az ABT Urus Scatenato belsejében a fényes karbon teljes pompájában ragyog, mint uralkodó dizájnelem. Ez az exkluzív versenyanyag nemcsak a műszerfalat és az üléskeret díszítését díszíti, hanem a sebességváltó gombnak és a tükörháromszög borításának is fenséges eleganciát kölcsönöz. Igazi figyelemfelkeltő várja azokat, akik beszállnak ebbe a luxusautóba, hiszen az ABT emblémacsíkja és a feltűnő “Scatenato 1 of 99” felirat fogadja őket szeretettel.

https://www.abt-sportsline.com/abt-limited-editions/abt-urus-scatenato

* A szériafelszereltségtől függően az ABT belseje választható látható karbonfényű vagy látható karbonmatt színben.

A motor teljesítményadatai megfelelnek az EEC/80/1269 követelményeinek. Az eljárást és a próbapad gyártóját a jármű gyártója ellenőrizte és jóváhagyta. További részletek a https://www.abt-sportsline.com/performance-measurement oldalon találhatók .