Ahohgy az lenni szokott, hétfő éjszaka pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett

    Hétfőről keddre virradó éjjel pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

    Azt írták: az éjjel 0 óra és hajnali 4 óra között tartó villamospótlásra az előre tervezett, rendszeres pályakarbantartás miatt van szükség.


    A villamospótló autóbuszok a közúton közlekednek, amelyekre a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- vagy leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél – tették hozzá.


    Kitértek arra is, hogy szintén hétfőről keddre virradó éjjel a 931-es autóbuszok Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.


    A BKK azt javasolja, hogy az utazás megtervezéséhez is használják az új BudapestGO alkalmazást, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.