Amire nyaralás előtt mindenképpen oda kell figyelni

Összekészítettük, mit akarunk magunkkal vinni a nyaralásra, már éppen berakodnánk a kocsiba, de valami nem hiányzik véletlenül?

Megkötötte az assistance biztosítást?

Mert a család biztonságos nyaralásáról utasbiztosítással gondoskodhatunk, de az autó védelméről sem szabad megfeledkeznünk. Az utasbiztosításunk mellé választhatunk úgynevezett gépjármű assistance biztosítást, így nem kell aggódnunk a javítás anyagi következményei miatt, ha valahol egyszer csak elromlik az autó.

Attól függően, hogy milyen utasbiztosítást kötünk, a gépjármű asszisztencia szolgáltatás tartalmazhatja a jármű műszaki meghibásodása esetén a javítási és/vagy elszállítási költségeket, az utazóknak biztosíthat szállást, fedezheti a haza- vagy továbbutazás költségeit – mindezeket akár külföldön is. Ha rendelkezünk autó assistance biztosítással, a nap 24 órájában hívhatjuk a biztosítót. Baj esetén nagy segítség, ha van kihez fordulnunk, hiszen egy váratlan helyzetben nem biztos, hogy rögtön tudjuk, mit kell tennünk, nem beszélve arról, hogy a felvetődő költségek súlyosan megterhelhetik a családi kasszát. Ami ilyenkor a legfontosabb, hogy a biztosító asszisztencia számát utazás előtt írjuk fel, vagy mentsük el a telefonunkba. Ne feledjük ugyanakkor, hogy akkor is értesítsük a biztosítót, ha a helyszínen mi magunk intézkedünk!

Fontos tudni, hogy autó assistance biztosítást 15 évnél idősebb autóra általában nem köthetünk, ám több biztosítónál szigorúbb a szabályozás, és legfeljebb tízéves autóra kötnek biztosítást.

A feltételek tehát biztosítónként eltérhetnek, ezért mielőtt megkötjük a szerződést, mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban tartalmaz gépjármű asszisztencia szolgáltatást a választott ajánlat. Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy csak maximum 3,5 tonna össztömegű, érvényes magyar rendszámmal és okmányokkal rendelkező járműveket biztosíthatunk.

Ha mindezeken túl vagyunk, érdemes tájékozódni az autópálya díjakról is ezen a honlapon: https://e-autopalyamatrica.hu/hu/europa

Itt pedig https://www.vintrica.com/hu/Index/ e-matricát vásárolhatunk a weben.

Az aktuális európai üzemanyagárakat pedig itt találja: https://www.cargopedia.hu/eur%C3%B3pai-%C3%BCzemanyag-%C3%A1rak

És már csak egy tanács: pótkulcs nélkül ne induljon nyaralni, mert rossz rágondolni, mihez kezdünk, ha az egyetlen kulcsot elhagytuk valahol.

dasblog