Átadták pénteken a Kisvárdát délről elkerülő utat (Fotókkal)

Elkészült a Kisvárdát délről elkerülő 3,3 kilométer hosszú út, a nettó 3,275 milliárd forint értékű beruházást pénteken adták át a felső-szabolcsi kisváros határában.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelkedő fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely lehetővé teszi a teherforgalom kitiltását a város területének legnagyobb részéről.

A fejlesztés rekordidő, hét és fél hónap alatt készült el a tervezett tizenegy hónap helyett – tette hozzá a tárcavezető.

“Szó szerint jó úton vagyunk, nemcsak jól haladunk, hanem jó irányba is tartunk (…), és nemcsak tartani akarjuk az iramot, de szeretnénk a régió motorja is lenni” – fogalmazott Seszták Miklós. Hozzátette, ez a beruházás megmutatta, hogy “képesek vagyunk bármilyen teljesítményre, ha vannak terveink és céljaink és hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani azokat”.

Kisvárda, 2017. december 22.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyûlési képviselõje beszédet mond a Kisvárdát délrõl elkerülõ út átadóünnepségén a város határában, az Ajaki út új körforgalmú csomópontnál 2017. december 22-én. A most átadott út 3,3 kilométer hosszú, a beruházás nettó 3,275 milliárd forintba került.
MTI Fotó: Balázs Attila Kisvárda, 2017. december 22.
Leágazás a Kisvárdát délrõl elkerülõ útnál az átadóünnepség napján a város határában, az Ajaki út új körforgalmú csomópontnál 2017. december 22-én. A most átadott út 3,3 kilométer hosszú, a beruházás nettó 3,275 milliárd forintba került.
MTI Fotó: Balázs Attila Kisvárda, 2017. december 22.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyûlési képviselõje (k), mellette Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyûlés alelnöke (b) és Bogáti János, a Záhony-Kisvárda térség és Fényeslitkei Ipari Parkra vonatkozó, a hazai fejlesztéspolitikai célok elõsegítését szolgáló szakmai projektek, programok elõkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelõs miniszteri biztos átvágja a nemzeti színû szalagot a Kisvárdát délrõl elkerülõ út átadóünnepségén a város határában, az Ajaki út új körforgalmú csomópontnál 2017. december 22-én. A most átadott út 3,3 kilométer hosszú, a beruházás nettó 3,275 milliárd forintba került.
MTI Fotó: Balázs Attila

A kétszer egy sávos, 70 kilométer/órás tervezési sebességű út a 4-es főutat köti össze a Kisvárda-Anarcs közötti útszakasszal. Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója a beruházást ismertetve elmondta, az összekötő út teljes hosszából 2,5 kilométeren végeztek új építést, a fennmaradó szakaszon pedig a meglévő utat szélesítették. A négy körforgalom mellett egy hidat és egy vasúti átjárót építettek meg, az elkerülő megépítésével egyszerűbbé vált a kamionok számára a város déli iparterületének megközelítése is.

A fejlesztések nem állnak meg Kisvárdán, tovább zajlik a tervezési munka az elkerülő folytatásán, ezen az útszakaszon burkolaterősítést és szélesítést végeznek majd el – mondta Nagy Róbert Attila. Tájékoztatása szerint jövő év tavaszán kezdődik el az egy kilométer hosszú északi elkerülő út építése, a balesetveszélyes Kisvárda-Hármasút csomópontnál pedig egy új körforgalmat hoznak létre.