Átalakítják a makói elkerülőút egy veszélyes csomópontját

Átalakítják a makói elkerülőút egy veszélyes csomópontját

     Kormányzati forrásból, 300 millió forintos beruházással körforgalom épül a makói elkerülőút és a tótkomlósi út csomópontjánál – jelentette be a helyszínen Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken.

    A politikus a beruházásról tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt hét évben Makón és a város közvetlen környezetében 70 kilométernyi autópálya, közút és kerékpárút épült.


    Az elmúlt tíz esztendőben a Makót elkerülő 430-as főút és a Tótkomlósra vezető 4432-es út csomópontjában egyre gyakoribbá váltak a súlyos, személyi sérüléssel járó balesetek. Bár a Magyar Közút Zrt. minden forgalomtechnikai megoldást kipróbált, nem sikerült megszüntetni a balesetveszélyes helyzetet, ezért a makói és a csanádalberti önkormányzat 2019-ben kezdeményezte a csomópont átépítését – közölte a polgármester.


    A kormány 300 millió forintot biztosított a beruházásra, a kivitelezésre kiírt közbeszerzést a Délút Kft. nyerte.


    Povázsai Pál, a beruházó NIF Zrt. útfejlesztési igazgatóságának projektiroda-vezetője elmondta, a csomópontban négyágú, 15 méter belső és 24 méter külső átmérőjű körforgalom épül. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi a járművek – ugyan kopóréteg nélkül – már decemberben használhatják a körforgalmat, a beruházás pedig előreláthatólag márciusra készül el – közölte a szakember.