Az AB Dynamics Group felvásárolja az Ansible Motiont

  • Az Ansible Motion 31,2 millió fontért vásárolható meg
  • Az AB Dynamics Group új üzletágat indít, az AB Simulationt a gyorsan bővülő szimulátorpiac növekedése érdekében
  • Az AB Dynamics szimulációs portfóliója mostantól az AB Simulationt, az Ansible Motiont és az rFpro-t tartalmazza

iAz AB Dynamics plc felvásárolta az Ansible Motion Limited-et, a fejlett szimulátorok vezető szállítóját a globális autóipari piacon. Az akvizíciót szeptember 21-én jelentették be, összesen 31,2 millió GBP összegű díj ellenében, amely 19,2 millió GBP kezdeti ellenértéket és 12 millió GBP kifizetést tartalmaz, bizonyos teljesítménykritériumok teljesítése esetén.

Az Ansible Motion a csoport szimulációs portfóliójának részévé válik, amely fejlett szimulációs termékeket és szolgáltatásokat kínál az autóipar és a motorsport számára. Az Ansible Motion az újonnan alakult AB Simulation divízió (amely az Advanced Vehicle Driving Simulator (aVDS) termékcsaládért felel) és az rFpro (piacvezető szimulációs szoftverszolgáltató) mellett fog működni, amelyet 2019-ben vásároltak meg.

„Örömmel üdvözöljük az Ansible Motiont a fedélzeten” – mondta Dan Clark, az AB Simulation ügyvezető igazgatója. „Jól bejáratott, sikeres üzletről van szó, amely kiemelkedő hírnevet szerzett a vezetési szimulátoros megoldások terén. Az Ansible Motion termékkínálata kiegészíti saját kínálatunkat, és szimulátormegoldások átfogó családját hozza létre. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy piacvezetők legyünk a szektorban.”

Az Ansible Motion jelenleg jelentős növekedést produkál, ami elsősorban a Delta sorozatú, vezető dinamikus szimulátorcsalád eladásainak köszönhető. A vállalat az előrejelzések szerint a 2023-as pénzügyi évben megduplázza forgalmát, amit a meglévő rendelések és az erős értékesítési folyamat támaszt alá.

Az Ansible Motion jelenlegi termékkínálata magában foglalja a Delta sorozatú dinamikus szimulátort, a Sigma sorozatú statikus szimulátort és a kompakt, hordozható Theta sorozatú szimulátort. Számos földi járműalkalmazás fejlesztésére használják őket, beleértve az ADAS-t, az autonómiát, a motorsportot, az alvázat, a hajtásláncot, az emberi tényezőket, az ember-gép interfészt (HMI), az NVH-t, a kormányrendszereket és a gumiabroncsokat.

Az Ansible Motiont három részvényesétől, Kia Cammaertstől, Jonathan Walkertől és Robert Stevenstől vásárolják meg, míg Cammaerts úr és Stevens úr műszaki igazgatóként, illetve főmérnökként továbbra is az üzletben marad.

„Az AB Dynamics által az Ansible Motion felvásárlása izgalmas és sarkalatos pillanatot jelent, és nagy örömünkre szolgál, hogy az AB Dynamics család részévé válhatunk” – mondta Kia Cammaerts, az Ansible Motion műszaki igazgatója. „Ez egy figyelemre méltó illeszkedés. Mindkét vállalatot mindig is közös vízió jellemezte: kiváló eszközöket kell biztosítani az autóipari termékfejlesztési munkához. Most egyesítjük erőinket annak érdekében, hogy jobban kiszolgáljuk az autóipari ügyfeleket világszerte, szélesebb és mélyebb kínálattal. Az Ansible Motion továbbra is a világ legmagával ragadóbb Driver-in-the-Loop szimulációs technológiáinak fejlesztésére fog összpontosítani, amelyet a világ egyik legmegbízhatóbb autóipari tesztrendszerek és -szolgáltatások szállítójának üzleti és műszaki szakértelme hajt tovább.”

Dan Clark így folytatja: „Ez az akvizíció jelentős előnyökkel jár ügyfeleink számára azáltal, hogy szélesebb termék- és szolgáltatásválasztékot kínál jobb és biztonságosabb járművek gyorsabb és költséghatékonyabb fejlesztésének érdekében. Komplett, teljes körű szimulációs megoldásokat fogunk szállítani, beleértve a hardvert, szoftvert, alkalmazás- és használati tanácsadást, képzést és utópiaci támogatást.”

Az AB Dynamics-ról
Az AB Dynamics egy autóipari tesztrendszer-beszállító, amely a pálya- és laboratóriumi vizsgálóberendezések széles választékával rendelkezik. A kinematikai és megfelelőségi gépektől és ADAS-célpontoktól a legmodernebb vezetési szimulátorokig az AB Dynamics szállítja a világ 25 legsikeresebb autógyártóját. Ha többet szeretne megtudni az AB Dynamicsról és termékeiről, látogasson el az ABDynamics.com oldalra

Az Ansible Motion-ról
A 2009-ben alapított Ansible Motion olyan technológiát hoz létre és alkalmaz, amely az ember által irányított járművek fizikai és logikai szimulációjához kapcsolódik. Az autóipari Driver-in-the-Loop (DIL) szimulátorok széles skáláját kínálja, amelyek fejlett számítási és mechanikai teljesítményt nyújtanak, valamint iparágban egyedülálló mozgási és merülési megoldásokat kínálnak, amelyek lenyűgöző virtuális világokat hoznak létre a járművezetők és a termékfejlesztő mérnökök számára.

Az Ansible Motion DIL szimulátorokat autóipari és kutatószervezetek használják szerte a világon, hogy valós embereket hozzanak közvetlen kapcsolatba elképzelt járművekkel, fedélzeti rendszerekkel és helyzetekkel. DIL szimulátorainkat az angliai Hethelben található gyárunkban és K+F Központunkban tervezzük, építjük és fejlesztjük.