Az ABT csapata a Formula-E visszatéréséhez áll össze

Összeáll az ABT csapata a cég Formula E visszatérésére: a napokban a legújabb tag, Frederic Espinos éli első munkanapjait a Kempten Motorsport Centerben – ő az ABT új sportigazgatója, aki a sportág minden sportügyéért felelős. csapat az ABB FIA Formula E világbajnokságon. A francia bő négy évig volt a Formula E szervezet sportigazgatója, előtte pedig FIA-menedzserként kísérte a sorozatot a kezdetektől. Espinos megfelelője műszaki igazgatóként Marc Wewel, aki az Auditól az ABT-hez költözött, és a Formula E projekt vezetőjeként szolgál.

„Fredet megbízható, nyitott és abszolút hozzáértő partnerként értékeljük a Formula E alapítása óta – függetlenül attól, hogy milyen konstellációban dolgoztunk együtt” – mondja Thomas Biermaier, az ABT vezérigazgatója. „Éppen ezért örülünk, hogy sikerült rávennünk őt, hogy csatlakozzon hozzánk a visszatérésünkre. Kívülről ismeri a sorozatot, annak minden kihívásával együtt. Ugyanez vonatkozik Marcra is, akit régóta ismerünk, és aki tökéletesen illeszkedik a keretbe. Mindketten központi szerepet töltenek be csapatunkban tapasztalatukkal és képességeikkel.”

Fred Espinos, aki ezentúl főként Kemptenből dolgozik majd, az első pillanattól kezdve otthon érezte magát. „Azonnal érzékelhető az ABT sikeres története, és mindenki milyen szenvedéllyel éli meg a motorsportot. Mindenki szívét-lelkét teszi a munkájába” – mondja Espinos. „Számomra egy új Formula E-korszak kezdete a tökéletes alkalom erre az új kihívásra. Szeretettel üdvözöltek, és örülök, hogy most csatlakozhatok az izgalmakhoz, és egy versenycsapat tagjaként harcolhatok a sikerért.”

Marc Wewel július eleje óta az ABT Motorsport család tagja. Izgalmas hónapok állnak mögötte. „Az egyik első új alkalmazott voltam a visszatérés bejelentése után. Ezért volt az első dolog egy erős csapat felépítése és kialakítása” – mondja Wewel, aki korábban az Audinál volt az LMP és a Formula E projektekben. „Nagyon szórakoztató ezzel a kicsi, de mozgékony és határozott csapattal dolgozni az ABT-nél. Még egy hosszú teendőlista áll előttünk, mielőtt elindulunk a hivatalos tesztelésre, majd az első versenyre, de érezhető, hogy mindenkiben nő a várakozás.”

A Kempten Motorsport Centerben a kulcstartó Roger Köhler. A Formula E csapat korábbi csapatmenedzsere a csapatmenedzsment vezetőjévé lép, így ő felel az ABT összes motorsport projektjéért. A világ versenypályáin eltöltött sok év után Köhler a különböző sorozatokban irányítja a műveleteket Kemptentől kezdve. „Roger saját tapasztalatából ismeri kötelezettségvállalásaink minden technikai, sport- és szervezési vonatkozását” – mondja Thomas Biermaier a szomszéd irodában dolgozó kollégájáról. „Áttekintésével és hideg fejével még a legmozgalmasabb időkben is tökéletes személy erre a kulcspozícióra.”

A Forma-E kilencedik szezonja 2023. január 14-én kezdődik Mexikóvárosban. Hét szezon után 47 dobogós helyezés és egy év szünet után az ABT Sportsline visszatér a világbajnokságba. A csapat vásárlói csapatként versenyez a Mahindra Racing hajtásláncával. A két pilóta is eldőlt már: a holland Robin Frijns és a svájci Nico Müller versenyez az ABT-ért a Formula E-ben. Ők ketten először a hivatalos Formula E teszteken mutatkoznak be az új autóban a spanyolországi valenciai pályán december 13-16.