Az ABT és a CUPRA EKS együtt ünnepli az ETCR koronáját

Amikor a múlt hétvégén a CUPRA EKS és Adrien Tambay megszerezte az összes címet a „FIA ETCR – eTouring Car World Cup” döntőjében a Sachsenringen, az ABT Sportsline a CUPRA EKS csapatával együtt ünnepelt: a kempteni székhelyű cég támogatta a küldetést. „címvédés” know-how-val és mérnökökkel a pályán a szezon eleje óta. A hagyományos német pályán való leszámolás előtt az ABT-nél felkészítették az autókat.

„A CUPRA-val nagyon régóta szoros együttműködésben vagyunk, például az Extreme E-ben közös csapatunkkal” – mondja Thomas Biermaier, az ABT vezérigazgatója. „Ez adta az ötletet, hogy további szinergiákat teremtsünk, és szakértelmünket az ETCR-hez is hozzájáruljuk.” A legtöbb versenyhétvégén például Markus Michelberger a CUPRA EKS csapat tagja, ahol sokéves DTM-ben, Formula E-ben és Extreme E-ben szerzett tapasztalatait hozza az asztalra. „A sorozatgyártású autókkal kapcsolatos izgalmas közös projektjeink mellett nagyszerű, hogy a motorsportban is egyre intenzívebben dolgozunk együtt. Szívből gratulálunk Adriennek és az egész CUPRA EKS csapatnak” – mondja Biermaier.

Hat versenyhétvége után a teljesen elektromos túraautó-sorozatban Adrien Tambay megnyerte a pilóták bajnoki címét CUPRA csapattársai, Mattias Ekström és Tom Blomqvist előtt. A gyártói bajnokság már korábban is biztonságosan a CUPRA EKS kezében volt. „A 2021-es szezon nagyszerű volt a CUPRA számára az ETCR sorozatban, de 2022-ben növelni akartuk a versenyképességet” – mondja Xavi Serra, a CUPRA Racing vezetője. „Ennek érdekében megújítottuk a pilóták sorát, végrehajtottunk néhány technikai módosítást az e-Raceren, és hozzáadtunk értéket a mérnöki csapatunknak, amely együttműködött partnerünkkel, az ABT-vel azáltal, hogy mérnökeiket beépítettük a műszaki csapatba.”

Xavi Serra is elégedett a két cég „átfedő” együttműködésével. „Együttműködésünk az ABT-vel több éves múltra tekint vissza, nemcsak a versenyzésben, mint például az Extreme E-ben és most az ETCR-ben, hanem az országúti autókban is. A CUPRA és az ABT az elektromos versenyzés úttörői. Az ABT nagy sikertörténetet könyvelhet el a Formula E-ben saját csapatával, és a CUPRA kifejlesztette az e-Racert, a világ első teljesen elektromos túraautóját. A CUPRA és az ABT együttműködése bizonyítja mindkét márka közös elképzelését a motorsport világának újrafeltalálásáról az elektromosítás révén.”