Az ADAC EcoTest alapján a Toyota Prius Plug-in Hybrid lett az egyetlen igazi “Zöld Gép”

A márkafüggetlen, rangos és rendkívül kemény tesztjeiről elhíresült ADAC (Német Autóklub) öt plug-in hibrid modell összehasonlító tesztjét végezte el a napokban. A tesztek végén a Toyota Prius Plug-in Hybrid bizonyult egyetlen olyan plug-in hibrid modellnek, amely ötből öt csillagot kapott az ADAC EcoTest környezetvédelmi próbán. A világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a Toyota így az ADAC szerint már ma készen áll a holnap mobilitásának kihívásaira

A környezetbarát hibrid technológiát idén 20 éve világhódító útjára indító, azóta a Lexus prémium márkával együtt világszerte több, mint 10,7 millió hibridet értékesítő, és a plug-in hibrid technológiát is jegyző Toyota ismét bizonyította évtizedes előnyét versenytársaival szemben a hibridek területén. A Toyota Prius Plug-in Hybrid ugyanis ragyogóan teljesített a legutóbbi ADAC EcoTest során: ez volt az egyetlen autó, amely maximális, ötcsillagos értékelést kapott. A Prius Plug-in Hybrid (kombinált üzemanyag- és áramfogyasztás 1,0 l/100 km + 7,2 kWh/100 km, 22 g/km CO2-kibocsátás mellett, illetve lemerült akkumulátorral 3,4 l/100 km és 79 g/km) mind a szennyező anyagok, mind a CO2 kibocsátása terén sokkal jobb értékeket produkált, mint vetélytársai. A különbség még a legközelebbi vetélytársával összevetve is komoly: 2 környezetvédelmi csillag és 30 pont (13 a szennyező anyagok és 17 pont a CO2 kibocsátása terén).

Az Autóklub egyértelműen fogalmaz: “A környezetvédelmi értékelés alapján kijelenthetjük, hogy a Toyota Prius az egyetlen igazán Zöld Gép.”

FOTÓK ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK >>>