Az Alcoa új felnikkel jelentkezik a piacon

Az Arconic új felületkezelési eljárással jelentkezett az Alcoa®i
kerekek európai piacán
A Dura-Bright
®/Dura-Flange® felületkezelés a kerékperem jobb védelmét biztosítja és a kerekek élettartamát a duplájára növeli

Az Arconic (NYSE: ARNC) bejelentette, hogy az Alcoa® kerekek termékválasztékát kibővítette a kombinált Dura-Bright®/Dura-Flange® felületkezeléssel rendelkező kovácsolt keréktárcsákkal.
Az új felületkezelés az alacsony karbantartási igény előnyét megtartva nagyobb védelmet nyújt a kerékperem kopása ellen, megduplázva a kerék élettartamát. A flottaügyfeleknél végzett átfogó tesztek azt mutatták ki, hogy 240 000 km után sem jelentkezett a kerékperem kopása. A felületkezelés több száz mosás után is ragyogó, jó minőségű megjelenést eredményezett, ami csökkenti a karbantartási költségeket.
“Az Arconic két bevált és tesztelt újítást egyesített a Dura-Bright / Dura-Flange felületkezelésben. Az eredmény egy olyan kerék lett, amely fenntartja a prémium, magas fényű megjelenést, miközben a többi Alcoa kerékhez hasonlóan lehetővé teszi a flották számára a hasznos teher növelését, egyben az üzemanyag- és a karbantartási költségek csökkentését. Ez kiváló példája annak, hogy hogyan nyer az Arconic azáltal, hogy segíti a partnereit nyerni “- mondta Katus István, az Arconic Wheel Products Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős alelnöke.
A Dura-Bright® / Dura-Flange® kezeléssel ellátott Alcoa kerekek ideális megoldást jelentenek a nem kizárólag közúton szállító flották, a városi busz flották és azok üzemeltetői számára: ezeknél a járműveknél a fokozott igénybevétel és a teher gyakori elmozdulása megnöveli a kerékperem kopását és elhasználódását, amely mellett az alacsony karbantartási jellemzők még nagyobb előnyt jelentenek. Az új Dura-Bright® /Dura-Flange® Alcoa kerekek a forgalmazóknál beszerezhetők.
Az Alcoa keréktárcsákat egyetlen tömör alumíniumtömbből kovácsolják, így 47%-kal könnyebbek és ötször erősebbek, mint az acél kerekek, növelve ezáltal a hasznos terhelhetőséget és az üzemanyag felhasználásának hatékonyságát. A további információkért látogasson el a www.alcoawheelseurope.com oldalra, vagy keresse az Alcoa Wheels Europe-t a Facebook-on: facebook.com/alcoawheelseurope.

A Dura-Bright®
Ellentétben azokkal a konkurens termékeknél alkalmazott felületi bevonatokkal, amelyeknél gyorsan jelentkezhetnek repedések, lepattogzás, korrózió és fakulás, a Dura-Bright® kezelés nem bevonat, hanem egy olyan felületkezelés, amely behatol az alumíniumba és a kerék anyagának szerves részévé válik. A rendszeres tisztítás a leggyakrabban használt tisztítószerekkel, vagy csak szappannal és vízzel, akár több száz mosás és több ezer kilométer után is megőrzi a kerekek ragyogását, csökkentve a karbantartási költségeket.

i Az “Alcoa” védjegy az Alcoa USA Corp. tulajdonában van, ezt az Arconic Inc. az Alcoa USA Corp. engedélyével használja.
A Dura-Flange®-ről
A Dura-Flange® kezelés védőpajzsot biztosít a kerékperem kopásának további csökkentése érdekében. A Dura-Flange® keréktárcsák a legalkalmasabbak a nehéz és a súlypont-áthelyezésre hajlamos rakományok szállítására, ahol a gumiabroncs pereme gyakran nekidörzsölődik a keréktrácsa peremének. Az azonos körülmények között használt kezeletlen alumínium kerekekhez képest ez a felületkezelés extra védelmet biztosít, megduplázva a kerekek élettartamát.
Az Arconic-ról
Az Arconic (NYSE: ARNC) olyan áttörést jelentő termékeket hoz létre, amelyek átalakítják az iparágakat. Ügyfeleinkkel szoros együttműködésben oldunk meg komplex mérnöki problémákat, amelyek átalakítják a repülést, vezetést, építőipart és energiaellátást. Munkatársaink leleményességének és élvonalbeli, fejlett gyártási technológiánknak köszönhetően ezeket a termékeket olyan minőségben és hatékonysággal szállítjuk le, amely garantálja ügyfeleink sikerét és a részvényeink értékét. További információkért forduljon ide: www.arconic.com. Kövesse az @arconic-ot itt: Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn és YouTube.
Az Arconic Wheel and Transportation Products Üzletágról
Az Arconic Wheel and Transportation Products a kereskedelmi szállítási piacot olyan, széles körben használt termékekkel látja el, mint a Dura-Bright®, a Dura-Flange®, LvL ONE® és a WorkHorse® préskovácsolt Alcoa keréktárcsák. Az Arconic Wheel and Transportation Products része az Arconic Transportation and Construction Solutions üzletágnak. A további információkért látogasson el a www.alcoawheelseurope.com oldalra, vagy keresse az @AlcoaWheels-t a Twitter-en vagy az Alcoa Wheels Europe-ot a Facebook-on.