Az elektromos Chevy 3100 teherautó a klasszikus stílust nulla károsanyag-kibocsátással ötvözi

A klasszikus Chevrolet 3100 kisteherautót a kaliforniai Kindred Motorworks cégnek köszönhetően elektromos autóvá alakították át.

Az autó megalkotásakor a Kindred egy 1947-1953-as Chevrolet 3100-ast vett fel, és teljesen elhagyja az eredeti hajtásláncot, és egy 74 kWh-s akkumulátort használ, amely egy 294 lóerős villanymotort épít fel a hátsó kerekeknél. Az akkumulátorcsomag a KORE Power moduljait tartalmazza, a 6,6 kW-os beépített töltő pedig támogatja a 120 V-os és a 240 V-os töltést is.

A Kindred elmondása szerint körülbelül kilenc órát vesz igénybe az autó teljes feltöltése egy 2-es szintű töltőn keresztül, és a 3100-as 200 mérföldet (320 km) tud megtenni egyetlen töltéssel.

Nem csak az elektromos hajtáslánc teszi egyedivé a pickupot. Például a felfüggesztést dupla lengőkarokkal korszerűsítették elöl, új elektromos rásegítésű fogasléces és fogasléces kormányzás, valamint mind a négy kanyarban lendítő tárcsafékek. A Kindred felszerelte a Chevyt elektronikus rögzítőfékkel, kulcs nélküli nyitással, elektromos zárakkal és ablakokkal, valamint egy 1000 wattos 120 V-os inverterrel, amely az ágyban lévő konnektort és az USB-portokat táplálja.

A 3100 külső kialakítását is módosították. Ez magában foglalja a teljes LED-es lámpák, az osztott szélvédő és a funkcionális, eredeti frisslevegő-szellőző felszerelését. Az ágyat tengeri minőségű vízálló padlóval, moduláris rögzítőelemekkel és rejtett linkekkel ellátott, nyomógombos csomagtérajtóval is ellátták.

Lépjen a belső térbe, és talál egy fűtött bőrülést fejtámlákkal, hárompontos biztonsági öveket, forgatható sebességváltót, érintőképernyős infotainment kijelzőt Apple CarPlay és Android Auto funkcióval, audiorendszert három hangszóróval és mélynyomóval, valamint vezeték nélküli telefontöltő dokkoló.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megoszthatjuk a Kindred 3100-at, amely kiegészíti változatos indítómodell-kínálatunkat” – mondta Rob Howard, a Kindred Motorworks alapítója és vezérigazgatója. „A 3100 egy tiszta elektromos autó, amely egyesíti az ikonikus megjelenést és a benne rejlő praktikumot egy tiszta, fejlett és könnyen használható hajtáslánccal. Nagyon büszkék vagyunk minden általunk gyártott járműre, és a Kindred 3100 sem kivétel. „Egyensúlyt képvisel – egy gyönyörű dizájn, amely szórakoztató és könnyű birtokolni és vezetni, de nem fél egy kis piszkos munkát is elvégezni.”

Az elektromos Chevrolet 3100 gyártása 2024-ben kezdődik, ára 159 000 dollártól kezdődik.