Az ES és az UX repíti a Lexus eladásokat Európában

A Lexus rekord mennyiségű, 40.450 új járművet értékesített 2019 első félévében Európában, ami 5%-al haladja meg az előző év azonos időszakának eredményeit. Elképesztő arány, hogy a Nyugat- és Közép-Európában gazdára találó Lexusok 95%-a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modell volt – Magyarországon közel 100% volt ez az arány. Az szárnyaló Lexus értékesítések fontos motorját jelentette a vadonatúj UX kompakt crossover és a vadonatúj ES felsőkategóriás luxuslimuzin.

A Lexus világszintű és európai eladásai egyre növekvő ütemben gyarapodtak 2019 első félévében. Az enyhe visszaesést (-2%) mutató európai prémium piacon a Lexus 5%-al, 40.450 darabra növelte értékesítési eredményét. Néhány fontos piacon kifejezetten nagymérvű volt a növekedés, például Olaszországban (+51%), Németországban (+33%), Spanyolországban (+19%), Lengyelországban (+13%), Franciaországban (+12%) és az Egyesült Királyságban (+8%). A növekvő eladások főszereplője két vadonatúj típus volt: az UX kompakt crossover és az ES luxuslimuzin. A mindössze 5 hónapja forgalmazott UX-ből máris 8532 darab kelt el, vagyis a piac kifejezetten pozitívan reagált arra, hogy a Lexus belépett a gyorsan erősödő prémium kompakt crossover szegmensbe. A legnagyobb mérvű növekedést (+387%, 3012 darab) az ES produkálta, miután 2018 végén a Lexus bevezette a modell új generációját az Európai piacon.

2019 első félévében 28.006 (+17%) környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Lexus talált gazdára Európában, ahol továbbra is a márka a villamosítás első számú szereplője. A Nyugat- és Közép-Európában eladott Lexusok 95%-a öntöltő hibrid hajtással kelt el. A kontinensen továbbra is a divatos NX közepes méretű SUV a Lexus legnépszerűbb modellje 11.699 darabos értékesítési eredménnyel. A márka európai csúcs SUV-jából, a 7 üléses változatban is rendelhető RX-ből 8382 darab kelt el.

A Lexus európai piacai között szerepelnek az Európai Unió országai, Norvégia, Izland és Svájc, valamint a következő keleti piacok: Oroszország, Ukrajna Kazahsztán, a kaukázusi régió, Törökország és Izrael. Az ES előző modellgenerációját csak Oroszországban és más keleti piacokon forgalmazta a Lexus.