Az MNASZ elnöke szerint kiemelkedően sikeres évet zárt a hazai autósport (EXKLUZÍV videókkal!)

A sportvezető kiemelte, a sportdiplomácia területén elért előrelépéshez tartozik az is, hogy február 2-án Budapest ad otthont a ralikrossz vb és Eb, valamint az autókrossz Eb díjkiosztó ünnepségének, amelyen a három széria legnagyobb sztárjai vehetik át a 2018-as trófeákat.
    

“Az FIA először választotta Budapestet egy vb-sorozat díjkiosztójának helyszínéül, ez pedig egy újabb fontos lépés ahhoz, hogy Magyarország egyre előkelőbb helyet foglaljon el az autósport világtérképén” – mondta az MNASZ elnöke.

Oláh Gyárfás úgy fogalmazott, a szövetség várhatóan pozitív gazdasági eredménnyel zárja a tavalyi évet annak ellenére, hogy kiemelkedően magas támogatást nyújtottak a tagoknak, versenyzőknek, rendezőknek. Hozzátette, hogy az MNASZ saját tőkéje az elmúlt években folyamatosan gyarapodott, de a korábbi esztendőkhöz képest jóval magasabb összegű támogatások nyújtása ennek a növekedésnek az ütemét lelassította.

“Tavaly januárban elnökségi határozatban rögzítettük, hogy a szövetség gazdálkodása során keletkezett eredmény 90 százaléka minden évben a tehetséggondozó program költségvetésébe kerül. Első alkalommal a 2018-as évben került kiírásra a program pályázata, amelynek során több mint 40 pályázót tudtunk támogatni, összesen több mint 10 millió forint értékben” – mondta a sportvezető, hozzátéve, hogy tavaly decemberben az is eldőlt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) benyújtott sikeres pályázat eredményeként a minisztérium további 11,7 millió forint összegű támogatást biztosít az MNASZ-nek. Erre hamarosan pályázati felhívás keretében nyújthatják be igényüket a tagszervezetek, a megítélt támogatásokat pedig 2019 első félévében tudják majd felhasználni.
    

“A tavaly benyújtott pályázatok sikereinek köszönhetően az Emmi 20 millió forint támogatást biztosított a kandidáló rali Eb-futam sikeres megszervezéséhez, Magyarország kormánya pedig kormányhatározatban biztosított a rali Eb-futam 2019-2023-as megrendezéséhez összesen több mint 500 millió forintot, illetve csaknem 300 millió forintot a nyíregyházi multifunkcionális autó- és motorsport aréna megvalósításához szükséges előkészítő munkákhoz” – mondta Oláh Gyárfás.
    

Az MNASZ elnöke kiemelte, az elmúlt négy évben törekedtek arra, hogy “a folyamatokat jó irányba” fordítsák, jogilag és gazdaságilag is stabilizálják az MNASZ-t, s miután a biztos alapok tavaly már rendelkezésre álltak, meg tudták tenni az első, és nagy jelentőséggel bíró lépéseket, amelyek a folyamatos fejlődéshez szükségesek.