Az új DAF XD

Áruterítés jövőidőben

Az IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF az ipari felhasználású és áruterítő tehergépkocsik teljesen új választékát mutatja be. Az új generációs DAF XD a 2022-es év nemzetközi tehergépkocsija, a többszörösen díjnyertes XF, XG és XG⁺ távolsági tehergépkocsik alapjait hordozza. Az új generációs DAF XD a saját kategóriájában új mércét állít fel a biztonság, a hatékonyság és a járművezetői kényelem terén.

Új szabvány a biztonságban

Az új generációs DAF XD fülkéjét nagyméretű szélvédővel, nagy oldalablakokkal és rendkívül alacsony övvonallal alakították ki a kategóriaelső közvetlen látótér érdekében. Mindezt az alacsony pozícióba ültetett vezetőfülkével (17 cm-rel alacsonyabb fülkefelfüggesztés, az új XF-hez képest) és az új, a váltósofőr oldalán kontúros kivitelű „Vision” műszerfallal együtt érték el.

Opcióként járdára néző ablak és felhajtható váltósofőrülés is rendelhető, hogy akadálytalanul lehessen látni a tehergépkocsi jobb oldalán közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra. A DAF Digital Vision System és a DAF Corner View szintén hozzájárul a páratlan közvetett kilátáshoz. A DAF City Turn Assist vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel tájékoztatja a járművezetőt arról, ha a közlekedés többi résztvevője a váltósofőr oldali holttérben tartózkodik.

Új szabvány a hatékonyságban

Az első osztályú üzemanyag-hatékonyság és az alacsony CO2 -kibocsátás a tökéletesen kialakított, aerodinamikus fülke révén valósult meg. A DAF XF, XG és XG⁺ távolsági típusaihoz hasonlóan nagy rádiusszal tervezett, ívelt szélvédő, valamint optimális motor és fülke alatti légáramlat jellemzi.

A piacvezető járműhatékonyságot még tovább növeli az új PACCAR MX-11 motor, az intelligens kipufogógáz-utókezelő rendszer, az alacsony járműsúly, a szabványos TraXon automatizált sebességváltó és a kifinomult vezetéstámogató rendszerek. A mellékhajtások, felépítményrögzítő modulok és alkalmazás-csatlakozók széles körű elérhetősége biztosítja az első osztályú felépítményezhetőséget.

Új szabvány a járművezetői kényelemben

Az új generációs XD kiváló, könnyen hozzáférhető és tágas fülkéket kínál, akár 10 m3 térfogatig. A Sleeper és Sleeper High Cab fülkékkel együtt Day Cab fülke is rendelhető, amely alapfelszereltségként bővített belső teret kínál.

Az ülés és a kormánykerék páratlan beállítási tartományai ideális vezetési pozíciót garantálnak. A feltűnő és rendkívül ergonomikus műszerfal kristálytiszta és teljesen digitális kijelzőkkel rendelkezik. A vezetés és az irányíthatóság előnyére válik az alváz elülső részének, a fülkefelfüggesztésnek és a hátsó tengely felfüggesztésének teljesen új kialakítása.

A sokoldalúság terén kiemelkedő

Az új generációs DAF XD a 4×2 és 6×2 tengelykonfigurációk teljes választékával, vontatóként és tehergépkocsi-alvázként egyaránt rendelhető. A gyártási folyamat 2022 őszén veszi kezdetét.

A teljesen új DAF XD áruterítő és kereskedelmi fuvarozásra szolgáló tehergépkocsi-sorozat a tulajdonosok öröme és a járművezetők álma.