Az új Nissan Qashqai részletes bemutatása

A Nissan Qashqai helye garantált az autóipar történelemkönyveiben. Életre hívta a C szabadidő-autó szegmenst, és egyedülálló 10,3%-os piaci részesedésével azóta is élen jár abban, hiába jelent meg közben több mint 20 versenytársa.

Egyszerűbben megfogalmazva a Qashqai a Nissan 83 éves európai történelmének legsikeresebb modellje – a 2007-es első változat bemutatása óta több mint 2,3 millió darab kelt el belőle. 2007 óta több mint 80 díjat nyert el, köztük 19 év autója elismerést.

Mindezeken túl még az autóiparban megszokott modell-életciklusokra is rácáfolt. 2017 márciusa hivatalosan is a legsikeresebb értékesítési hónapja volt a típusnak Európában – több mint 33 000 példány talált gazdára.

A Qashqai vonzerejének kulcsát immár 10 éve a tökéletes városi crossover státusz jelenti. Sikeresen ötvözi egy szabadidő-autó praktikusságát és kényelmét egy csapotthátú alapterületével, vezetési dinamikájával, fenntartási költségeivel és megfizethetőségével. A jelentős fejlesztések tovább erősítik a Nissan Qashqai vezető pozícióját az európai crossover piacon.

Mint minden Nissan jármű esetében, itt is minden frissítés az ügyfelekre és az ő visszajelzéseikre koncentrál – függetlenül attól, hogy apróbb módosításról vagy mindenre kiterjedő átdolgozásról van szó. A kutatások a következő igényekre mutattak rá: a külső formaterv módosítása, hogy az még stílusosabb megjelenést nyújtson; új prémium megoldások és lehetőségek azon ügyfelek számára, akik magasabb felszereltséget keresnek; illetve kifinomultabb megoldások és extra biztonsági funkciók a vezetés során.

Mindezeket pedig az új Nissan Qashqai maximálisan teljesíti is.

A tökéletes Qashqai a Tekna+ felszereltségi szinttel új és exkluzív prémium lehetőségeket nyújt az ügyfeleknek

Az új Qashqai esetében egy ötödik felszereltségi szint jelent meg, a Tekna+, mely a legmagasabb felszereltség a Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna változatok felett. A Tekna+ a felszereltség új, prémium funkciókat tartalmaz azon ügyfeleknek, akik a tökéletes Qashqait keresik.

A Nissan európai kínálatában most először az utastérben monoform kialakítású új, kiváló minőségű nappabőr ülések találhatóak 3D párnázással. Ez a megoldás pedig a hátsó üléssorban is folytatódik.

A vezetőülésben négy irányban (elektromosan) állítható deréktámasz is található – ez szintén újdonság a Nissan európai kínálatában. Így a vezető tökéletesen testre szabhatja az üléspozíciót, kényelmesebb, pihentetőbb utazás érdekében. Megjelent a két beállítás tárolására képes ülésmemória is, mely még a tükör beállításait is megjegyzi. Ez jelenleg egyedülálló a Nissan európai modellpalettájában. A rendszer pedig az ülés alsó részén található gombokkal kezelhető.

A jármű külsején a szaténezüst tükörborítás és ajtókilincsek utalnak a Tekna+ felszereltségi szintre.

A belső tér fejlesztései prémium vonzerőt kölcsönöznek a Qashqainak

Az új Qashqai prémium fejlesztései az utastérben a legszembetűnőbbek. Kimagasló minőségérzetet és kifinomultságot kölcsönöznek a még inkább vezetőközpontú, a tökéletes kontroll érzetét nyújtó belső térnek.

A beszállás során a látványos megújuláson átesett kormánykerék kelti fel először a vezető figyelmét. A Nissan új modelljeinek (vadonatúj Micra és új X-Trail) megoldása köszön vissza, ez a Qashqai minden változatánál alapfelszereltség. A D-alakú kormánykerék egyenes alsó része megkönnyíti a be- és kiszállást, mindemellett sportosabb megjelenést ad a belső térnek.

A kormánykerék kompakt középrésze kisebb lett, melyhez három vékonyabb küllő tartozik, így a kormánykerék felső részén található tér 17%-kal nagyobb, emiatt kevesebbet takar ki a műszerfalból. Ezen megtalálható a műszerfali kijelző négyirányú kezelője (bal oldali küllő), valamint a sebességtartó automatika (jobb oldali küllő) vezérlői is. Az intuitívabban használható megoldás segít, hogy a vezetőnek ne kelljen levennie a szemét az útról.

A karima szélesebb lett – 34 helyett 37,5 mm – illetve kényelmesebb, biztonságosabb fogásúvá vált. Az új prémium stílus észrevehető a Nissan ikonikus „V-motion” hűtőrácsát idéző középső küllő króm díszítésén is.

A fejlesztések az utastér más részein is szembeötlők. A légbeömlők és a belső ajtókilincsek felületkezelése jobb minőségű lett, javult az anyagok tapintása. Az Xtronic CVT automataváltó karja pedig bőr váltószoknyát kapott.

Felszereltségi szinttől függetlenül mind a négy ablakhoz automatikus elektromos ablakemelő jár. Mindemellett az összes ablak egyszerre nyitható és zárható távirányítóval is.

 

Új prémium ülések a még nagyobb kényelemért

Az ügyfelek mindig is nagyra értékelték a Qashqai magas szintű kényelmét. A prémium vonzerő hangsúlyosabbá tételéhez az N-Connecta szinttől teljesen átdolgozott ülések kerültek az autóba.

Az új monoform kialakítású ülések ülőlapja hosszabb és nagyobb alátámasztást biztosít. A háttámla is magasabb lett, a váll rész pedig elkeskenyedik, így nagyobb az utastér térérzete, az utasok kellemesebb, otthonosabb hangulatban utazhatnak, és a hátul ülők számára is jobb a kilátás.

Az első ülések háttámlája is átdolgozásra került, új, karcálló bevonatot és két hasznos térképzsebet kaptak. A vékonyabb kialakítás eredménye pedig a nagyobb lábtér a hátsó ülésen utazók számára.

Az Acenta felszereltségtől megjelenik a jelenleginél is tartósabb üléskárpit.

Az ügyfelek visszajelzéseinek megfelelően a Qashqai két infotainment rendszere is megújult. Most először az alapfelszereltség része a DAB digitális rádió, míg az érintőképernyős NissanConnect navigációs rendszer (N-Connecta szinttől alapfelszereltség) intelligens, az alkalmazásokra emlékeztető kezelőfelületet kapott. A NissanConnect rendszert a jobb vétel és a korszerűbb megjelenés érdekében a tetőre szerelt „cápauszony” antenna egészíti ki.

A beépített mikrofon új helyre – a felső térképlámpába – került, így még jobb teljesítményt nyújt a hívások során.

A Qashqait fényes és tágas utastere sokoldalú járművé teszi, melyben akár öt utas is elfér, akiket okos tárolási megoldások és praktikus funkciók szolgálnak ki. 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével 860 literesre növelhető. A csomagtérben megtalálható a Nissan innovatív poggyásztér-elválasztó rendszere, amely a polcok és elválasztóelemek 18 különféle konfigurációját teszi lehetővé.

Vadonatúj Bose prémium audiorendszer

A csúcsminőségű audiorendszert hiányoló vásárlói visszajelzésekre válaszul a Tekna+ felszereltségi szint része lett a teljesen új fejlesztésű nyolchangszórós hangrendszer. A rendszert a BOSE – a Nissan prémium audiomegoldásokat biztosító partnere – szállítja, és a következő elemekből áll: két darab 25 mm-es magassugárzó a szélvédő aljánál, 165 mm-es mélysugárzók az első ajtókban, és egy-egy 130 mm-es középsugárzó a hátsó ajtókban. A pótkerék üregében található különleges kialakítású 7,7 literes rekeszbe két 115 mm-es mélysugárzó került. A 8 csatornás, egyedi hangszínszabályzóval ellátott digitális BOSE erősítő az utasülés alatt található.

Mindezek a Nissan európai modelljeihez valaha kínált legteljesebb hangrendszert biztosítják. A rendszer szélesebb, valós koncertélményt közvetítő hangképet, egyedülálló tisztaságot és alacsony torzítást kínál.

A BOSE Premium hangrendszer megjelenésével – az eddigi kettő helyett – immár három féle hangrendszer választható a Qashqaihoz. A két már ismert hangrendszer is módosításokon esett át, hogy a megváltozott utastérben is optimális teljesítményt nyújtson. A hatás nem marad el: a vezető és az utasok is kiegyensúlyozottabb hangképet élvezhetnek, különösen a mélytartományban.

Új Nissan Qashqai képgaléria (1.) >>>

Új Nissan Qashqai képgaléria (2.) >>>

Új Nissan Qashqai képgaléria (3.) >>>