Az új A-osztály három kontinens öt gyárából érkezik – többek között Kecskemétről

A kompakt modellcsalád nemzetközi termelési központjaként a kompakt autógyártási hálózaton belül a kecskeméti magyar gyár termelését, a pekingi Benz Automotive Co.-t (BBAC), valamint a gyártási partner finn Valmet Automotive tevékenységét Rastatt irányítja. A harmadik generációs kompakt autókból (A-, B-osztály, CLA, CLA Shooting Brake és GLA) körülbelül hárommillió készült 2011 óta.

Az új Mercedes-Benz kompakt autócsalád gyártása öt termelési egységben, három kontinensen indul 2018-ban. A rastatti gyárat követően megkezdődik az összeszerelés Magyarországon, Finnországban és Kínában is. A mexikói Aguascalientes-ben új gyár csatlakozik be a termelési hálózatba. 2017-ben új képzési központ nyílt meg Rastattban, ahol a kompaktautó-gyárak alkalmazottainak képzése zajlik majd.

Termelési hálózat: csoportosítás termék-architektúra szerint

A rugalmasság és a hatékonyság érdekében a Mercedes-Benz globális termelési hálózata több mint 30 helyszínen, világszerte mintegy 78.000 alkalmazottal végzi a járművek gyártását. A hálózat felosztása termék-architektúrák szerint történik: elsőkerékhajtású (kompakt járművek) és hátsókerékhajtású, valamint SUV és sportautó platformok szerint. Minden egyes architektúra termelési hálózatának középpontjában egy vezető gyár áll, amely kompetenciaközpontként szolgál az új modell gyártásának beindításához, a szerszámok biztosításához és a minőségbiztosításhoz. Az erőforrásokat, így a motorokat, váltókat, tengelyeket, alkatrészeket különálló termelési hálózatban gyártják. A mindennapi munka középpontjában a modern gyártási folyamatok következetes továbbfejlesztése és alkalmazása áll, a jövő kimagasló technológiájú járműveinek hatékony, rugalmas és környezetbarát megalkotása érdekében, a Mercedes-Benz által képviselt lehető legmagasabb minőség mellett. A Mercedes-Benz minőség iránti elköteleződése a világ összes piacán megegyezik.

Elektromos mobilitás: a gyártóüzemek készen állnak

A Mercedes-Benz Cars termelési hálózata világszerte felkészült az elektromos mobilitásra. A jövő elektromos modelljei az EQ termék- és technológiai márka alatt négy kontinens meglévő Mercedes-Benz gyárában készülnek majd sorozatgyártásban. Ezen felül a Daimler több mint egymilliárd eurót fektet be globális akkumulátor-előállításba a Kamenzben és Saxony-ban található gyárában, továbbá Stuttgart-Untertürkheimben, Pekingben és Tuscaloosában, Alabamában. A járműgyártáshoz hasonlóan az akkumulátorok előállítási hálózata is rugalmasan és hatékonyan képes reagálni a piaci keresletnek megfelelően. A helyi akkumulátor-gyártás a Mercedes-Benz Cars elektromos tervének egyik fontos sikertényezője és kulcsfontosságú a világszerte tapasztalt nagy kereslet rugalmas és hatékony kiszolgálásában.

Rastatt, mint vezérgyár: felkészült a jövőre

A németországi Rastattban található gyár a kompakt termelési hálózat vezetőjeként a globális terméktervezésen és projektirányításon (szerszámstratégia, termékminőség) át a globális minőség biztosításáig, valamint az ellátási lánc megalkotásáig a vezérlésért felel. A német központ támogatásával valósul meg más gyárak termelésének hatékony indítása és itt történik alkalmazottak képzése is. A rastatti gyár teljes kapacitáson dolgozik, emiatt kiegészítő kapacitásra is szüksége van. Kétéves projekt keretében a jelenlegi GLA-t ezért a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár is gyártja 2018 első negyedévétől kezdve a jelenlegi generáció életciklusának végéig.

A rastatti Mercedes-Benz gyár 2017-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Elsőként az E-osztály akkori változatai gördültek ki a gyárkapun, 1997-től pedig Rastatt ad otthont a kompakt kategória gyártásának. Rastattban gyártják jelenleg az A- és B-osztályt, valamint a kompakt GLA SUV-ot. Az új A-osztály az első a negyedik generációs kompakt modellek sorában, és 2018-ban leváltja a Rastattban már 2012 óta gyártott jelenlegi modellt.

Kecskemét: az első Németországon kívüli európai gyár

A Kecskeméten 2012 márciusában megnyitott gyár az első Németországon kívüli európai Mercedes-Benz személyautógyár. Az ötszázezredik itt gyártott jármű 2016 februárjában gördült le a gyártósorról. A B-osztály mellett az összes CLA és CLA Shooting Brake itt készül a világ minden országa számára. 2018-ban az új A-osztály is csatlakozik a magyar helyszín gyártási termékpalettájához.

Uusikaupunki: A-osztály Finnországból

2013 óta az A-osztály kiegészítő példányait a Mercedes-Benz megbízásából a Valmet Automotive finn gyártásszolgáltató készítette. Az elsőkerékhajtású A-osztály rugalmasan készül egy gyártósoron a közepes méretű GLC SUV-val Uusikaupunkiban. Az új A-osztály a korábbi generáció helyett készül itt.

Aguascalientes: új üzem Mexikóban

A COMPAS (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes) joint-venture gyártóüzem a közép-mexikói Aguascalientesben a jövőben tovább bővíti a Mercedes-Benz Cars termelési hálózatát. A COMPAS a Renault-Nissan szövetséggel közös projekt, ahol 2017-ben indult az első Infiniti járművek termelése, az első új generációs kompakt Mercedes-Benz autócsalád gyártása pedig 2018-ban kezdődik.

Peking: GLA Kínából és Kínának

A Beijing Benz Automotive Co., Ltd (BBAC) a Daimler és kínai partnere, a BAIC Motor közös vállalata. Hátsó- és elsőkerékhajtású Mercedes-Benz modellek, valamint erőforrások készülnek itt. A GLA gyártása 2015 tavaszától folyik itt, de itt állítják elő az E-osztályt, C-osztályt és GLC modelleket is. A paletta 2018-ban egy új kompakt családi autóval bővül.

Digitalizáció: modern termelés Industry 4.0-val

Az új kompakt autók termelése a legfrissebb gyártási eljárások alapján történik, a digitalizáció vezényletével. A Mercedes-Benz globális termelési hálózatának gyárai szoros összeköttetésben állnak egymással, az “Integra” program segítségével. A rastatti gyár például hozzáférhet a globális termelési hálózat összes többi gyárának adataihoz, és – szükség esetén – távolról beavatkozhat rendszerek és robotok működésébe, frissíthet programokat és tesztelheti működésüket. Ennek köszönhetően kevesebb a rendszerleállás és lehetővé válik a gyárak egyidőben és azonos mértékben történő fejlődése.

Hely- és időmegtakarítás: teljesen automatikus ellátási lánc

A számtalan doboz, raklap és tartóedény mozgatásában úgynevezett “vezető nélküli szállító járművek” segédkeznek az új kompakt autók gyártásánál a rastatti és kecskeméti gyárakban. Ezek a vezető nélküli járművek a gyártósor melletti munkaerőt a logisztikai központ által meghatározott alkatrészekkel látják el a megfelelő időben, mennyiségben és helyen. Az alkatrészek ügyes mozgatása rengeteg helyet szabadít fel a gyártósornál, még ergonomikusabb összeszerelési sort, sokkal kisebb villástargonca-forgalmat és zajszintet eredményezve. További előny a gyártási idő csökkentése, vagyis a termelési kapacitás növelése a gyártósoron.

Tablet végzi a szélvédőre vetített kijelző (HUD) kalibrálását

Az új A-osztály opciós listáján megtalálható a szélvédőre vetített kijelző (HUD). A HUD, azaz head-up display képét kalibrálni kell a beépítés előtt, úgy, hogy az közvetlenül a vezető látóterében helyezkedjen el. Az új A-osztály esetében ez vadonatúj és különösen egyszerű folyamat alapján történik. A kalibrálás a gyártósor kiválasztott állomásain zajlik. A kormány mögött helyet foglal egy munkás, aki kétkamerás tablettel dolgozik. Az egyik kamera a tablet helyzetét kalibrálja a műszerfalhoz képest, majd nyilakkal jelzi a megfelelő elhelyezést. Ha ez megtörtént, a második kamera automatikusan képet készít, és elemzi azt. Ezt követően a kalibrációs adatokat a rendszer vezeték nélküli csatlakozással közvetlenül a HUD vezérlőegységének küldi át, a rendszer pedig ennek megfelelően állítja be a képet. A második kamera ezután ellenőrzi a kivetített kép helyzetét és formáját, majd szükség esetén finomhangolja azt.