Az USA-ban is tökéletesen biztonságos az új Lexus NX

Európa után az Egyesült Államokban is a legmagasabb utas- és gyalogosvédelmi minősítést kapta a Lexus NX, amely így vitán felül kategóriájának egyik legbiztonságosabb képviselője.

Magasra tette a lécet az első generációs Lexus NX, amely bevezetésekor az Euro NCAP utas- és gyalogosvédelmi tesztjét maximális, ötcsillagos eredménnyel abszolválta, majd az USA közlekedésbiztonsági intézete, az IIHS által szervezett vizsgálatsorozaton szintén a lehető legmagasabb minősítést érte el. A két modell bevezetése között eltelt nyolc év során hatalmas fejlődésen mentek keresztül az aktív biztonsági és vezetőtámogató technológiák; egy hasonlóan kiemelkedő eredmény eléréséhez ma már jóval többet kell nyújtania egy típusnak, mint 2014-ben.

A Lexus mérnökei azonban maximálisan felkészültek a feladatra. Az NX középkategóriás szabadidőjármű második kiadása így kiemelkedően jó teljesítménnyel zárta az európai vizsgálatot: gyalogosvédelmi képességei egyenesen a kategória élére emelik, de felnőtt és gyermek utasvédelmi adottságaira is büszke lehet, továbbá elektronikus védrendszerei is jól vizsgáztak a komplex felmérés során. Ezután most az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety, közlekedésbiztonsági biztosító intézet) is tüzetesen megvizsgálta a modell képességeit, és a crossover nem is okozott csalódást.

A tíz kategóriában elvégzett, több tucatnyi >>>