Azt kommunikálják, a BMW Z4 magával ragadó újításokkal fokozza a vezetés színtiszta élményét (2.)

Klasszikus sportautó-utastér M-specifikus stílusjegyekkel

A BMW Z4 utasterét a vezetőre összpontosító műszerfal-kialakítás, az integrált fejtámlákkal szerelt sportülések, a letisztult, előremutató vonalvezetés és a minimálisra csökkentett dekorbetétek elve mentén tervezték meg a mérnökök. A BMW Z4 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,9 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 166 gramm / km) már alapfelszereltségként Black, Ivory White, Cognac és Magma Red árnyalatban elérhető Vernasca bőrkárpittal, a BMW Z4 M40i és a BMW Z4 sDrive30i (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,0 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 159 – 167 gramm / km) pedig alapfelszereltségként kék kontraszt-varrással és kék béléssel ellátott, bőr/Alcantara kettős utastér-kárpitozással rendelhető meg. A BMW Z4 sDrive30i utastere bőrözött BMW M sportkormánnyal, BMW M sportülésekkel és BMW M pedálsorral fokozza tovább a sportosságot.

A BMW Z4 sDrive30i klasszikus sportautó-utasterében ráadásul mindez Sensatec-bevonatú műszerfallal párosul. Az ülésfűtés, a szélterelő, a kibővített tárolócsomag, a keresztülpakolható hátsó üléssor, az első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), az automatikusan elsötétedő utastéri visszapillantó és a kétzónás automata légkondicionáló mindegyik modell esetében az alapfelszereltség része. A BMW Z4 M40i és a BMW Z4 sDrive30i esetében mindezeket hangulatvilágítás és BMW M küszöblécek egészítik ki.

AZ ÉVEZRED PR-OSÁNAK SEGÍTSÉGÉVEL ELKÉSZÜLT, SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ EXKLUZÍV BMW ÉS MINI PODCASTOK A BEGURULVA.HU ÉS A PODCARS.HU OLDALAKON!

Magas fordulatszám-tartományig kalibrált benzinmotorok és kifinomult futómű-technológia

A BMW Z4 új kiadásához elérhető mindhárom benzinmotort azonnali teljesítmény-leadás, magas fordulatszám iránti vágy, példaértékű hatékonyság és BMW modellek által fémjelzett, végtelenül sima járáskultúra jellemzi. A BMW Z4 sDrive20i négyhengeres benzinmotorjához alapfelszereltségként egy hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, amelynek alternatívájaként a belépő szintű modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is megrendelhető. Utóbbi a két másik modellváltozat esetében az alapfelszereltség része. A Steptronic sport automataváltót kormány mögötti váltófülekkel és tapadásra optimalizált Launch Control rajtprogrammal kínálja a gyártó.

A BMW Z4 kivételesen kiforrott hajtáslánc-technológiáját a csúcsmodell szemlélteti leginkább, amelynek M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorja párját ritkítja és kimagasló kvalitásokkal rendelkezik. A 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítmény és 500 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás 4,5 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW Z4 M40i modellt. A két négyhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú benzinmotor ugyancsak vérpezsdítő adottságaival emelkedik ki a mezőnyből. A BMW Z4 sDrive30i orrában dolgozó erőforrás 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítmény és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amely 5,4 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást tesz lehetővé. A BMW Z4 sDrive20i meghajtásáról egy 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményű és 320 Nm csúcs forgatónyomatékú benzinmotor gondoskodik, amellyel a modell 6,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető automataváltóval 6,6 másodperc alatt).

Kompakt arányainak, minimalizált saját tömegének, alacsony súlypontjának és tengelyek közötti szinte tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztásának köszönhetően a BMW Z4 kimagasló vázszerkezet-merevsége és futómű-feszessége, illetve hatékony aerodinamikai adottságai a lélegzetelállító és élményekkel teli vezethetőséget kínáló, sportos agilitás ideális előfeltételeit teremtik meg. Az agilitás és a menetkomfort varázslatos egységét a futómű-technológia garantálja, amely az első tengelyen egy kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal, a hátsó tengelyen pedig ötkaros kerékfelfüggesztéssel dolgozik. A változó áttételű sport kormánymű mindegyik modell esetében az alapfelszereltség része.

A BMW Z4 sDrive30i alapfelszereltségébe tartozó BMW M sport futómű keményebb lengéscsillapítókkal és finomhangolt spirálrugókkal optimalizálja a modell menetdinamikáját. A BMW Z4 M40i alatt elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű és – akárcsak a BMW Z4 sDrive30i modell esetében – kékre vagy pirosra fényezett féknyergekkel szerelt BMW M sport fékrendszer található. A csúcsmodell hátsó tengelyén egy BMW M sport differenciálmű is helyet kapott, amely az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Z4 sDrive30i modellhez is megrendelhető.

Csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerek és intelligens járműkapcsolati megoldások

A BMW Z4 egy sor csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerrel képes fokozni a vezetés kényelmét és biztonságát. A modell alapfelszereltségét olyan tételek színesítik, mint például az automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a korrigáló kormánymozdulatokra is képes, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) és az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info). Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között eközben a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go), a sávváltásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning), a hátsó irányból érkező ütközésre figyelmeztető rendszer (Rear Collision Warning), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), a parkolóasszisztens (Parking Assistant) és a tolatókamera is megtalálható. Ugyancsak elérhető extra a BMW Head-Up kijelző, amely a szélvédőre vetíti a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés intuitív járművezérlést tesz lehetővé és intelligens járműkapcsolati megoldásokat kínál. A forradalmi technológiának köszönhetően a 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és az ugyanekkora központi kijelző párosa teljes egészében személyre szabható. Iránymutató funkcióinak sorát a BMW Maps navigációs rendszer, a merevlemez-alapú multimédia rendszer, a BMW Intelligent Personal Assistant, az okostelefon-integrálhatóság, a WiFi-hotspot és a riasztórendszer is színesíti.