Balaton Boat Show a BMW Group Magyarországgal

Szeptember 2-4. között rendezték meg Magyarország egyetlen vízen és vízparton zajló hajókiállítását, a Balaton Boat Show-t. Az immár huszonhetedik alkalommal, rendszerint a hazai hajós főszezon végéhez közeledő időszakban megszervezett eseménynek a Kenese Marina-Port kikötő adott otthon. Az előző szezon méltó zárásához és a következő évi felkészülés megkezdéséhez alkalmat teremtő kiállítást, exkluzív autós partnerként, a BMW Leier Autóval együttműködésben, a BMW Group Magyarország támogatta.

A Balaton Boat Show minden évben kiemelt helyet foglal el a hajósnaptárban. „A hazai hajós főszezon a végéhez közeledik szeptemberben, a Balaton Boat Show viszont egy jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Egyúttal egy remek nyárzáró program a hajósok és vízisportok iránt érdeklődők számára és persze mindenkinek, aki szereti a vízparti időtöltést” – mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

A Balaton Boat Show kilencven hajóból álló flottájának körülbelül 40%-át tették ki a különböző vitorlások. A kiállításon látható hajók többsége motoros vagy elektromos meghajtású, széles választékot találunk a gumicsónakoktól kezdve, a 25-27 láb körüli elektromos hajókon át, egészen a 40+ lábas jachtokig. A hajók mellett találkoztunk lakóautókkal is, de a hajózási kiegészítők, műszaki felszerelések, ruházat és egyéb vízi sporteszközök széles tárháza ugyanúgy megtalálható volt a kiállításon, melyet idén több mint 3500-an látogattak meg az érdeklődők.

A Balaton Boat Show exkluzív autós partnere idén a BMW Group Magyarország volt, együttműködésben a BMW Leier Autóval. Az ország legnagyobb vízparti seregszemléjén a bajor prémiumgyártó többek között két új modelljét, az elődmodellhez képest markánsabb formanyelvvel, bőségesebb helykínálattal és továbbfejlesztett digitális megoldásokkal érkező BMW X1 harmadik generációját és a BMW új technológiai zászlóshajójának legerősebb modellváltozatát, a tisztán elektromos meghajtású, 619 lóerős BMW iX M60-ast mutatta be Walter Csaba BMW instruktor segítségével. A bajor prémiumgyártó egy exkluzív BMW Lounge-ot is kialakított a Balaton Boat Show-n, ahol igazi mediterrán hangulat várta a közönséget.