Bemutatkozik az első BMW M3 Touring (2.)

Versenyautós hangulat az utastérben, rendkívül sokoldalú helykínálattal

A BMW M3 Touring széleskörű alapfelszereltségének a BMW Ívelt Kijelző is része, amely a bajor prémiummárka által fémjelzett, vezető felé forduló és intenzív vezetési élményt kínáló műszerfalának modern újraértelmezése. A vezető felé forduló, egyetlen üvegfelület mögé épített, teljes egészében digitális műszerfal egy 12,3” képernyő-átmérőjű műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosából áll. A kormánykerék mögötti műszeregység új kijelző-grafikákkal, M-specifikus stílusban jeleníti meg a vezetéshez kapcsolódó összes releváns információt, miközben a központi kijelző főoldalán M-specifikus ikonok szolgáltatnak információt az autó aktuális beállításairól és a gumiabroncsok állapotáról. Az opcionális extrafelszereltség részeként M-specifikus kijelző-tartalmakkal dolgozó BMW Head-Up kijelző is megrendelhető a modellhez.

Az első BMW M3 Touring alapfelszereltségként kapja meg a memóriafunkcióval és ülésfűtéssel ellátott, elektromosan állítható BMW M sportüléseket, valamint a Merino bőrkárpitozást is. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon első kagylóülések a motorsport hamisítatlan hangulatát a könnyűszerkezetes járműépítés vezérelveivel, a kiváló összeszerelési minőséggel és a végtelen menetkomforttal egyesítik. A szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült váznak és a háttámla-kivágásoknak köszönhetően az M Carbon kagylóülések 9,6 kilogrammal kevesebbet nyomnak a mérlegen, mint az alapfelszereltségként kínált BMW M sportülések.

A BMW M3 Touring 40:20:40 arányban osztott hátsó üléssorában három teljes értékű ülés sorakozik. A hátsó üléssor háttámlája egyben és külön-külön, részekre osztva is lehajtható, amellyel a csomagtér alapesetben 500 literes térfogata akár 1 510 literesre is bővíthető. Alapfelszereltség az automata csomagtérajtó-működtetés és a kettéosztott csomagtérajtó. A csomagtér padlója alá épített tárolórekeszben a csomagtér térelválasztó hálója is megtalálható. Az opcionális extrafelszereltség részeként a csomagtér padlójából automatikusan kiemelkedő, csúszásgátló sínek is megrendelhetők, amelyek vezetés közben megakadályozzák a csomagtérbe helyezett tárgyak mozgását.

M Drive Professional csomag és BMW Maps navigációs rendszer alapfelszereltségként

Az első BMW M3 Touring széleskörű alapfelszereltségének az olyan komfortnövelő funkciók is részei, mint például a háromzónás automata légkondicionáló, a BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés, a BMW Maps navigációs rendszer, a hangulatvilágítás, a hifi audiorendszer, valamint a belső és külső tükörcsomag. A bajor prémiumgyártó ügyfeleit egy sor automatizált, vezetést és parkolást támogató rendszer is segíti: alapfelszereltségként frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) és parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control). Az opcionális extrafelszereltség részeként a kormányzó- és sávtartó asszisztenst (Steering and Lane Control Assistant), a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomatot (Active Cruise Control with Stop & Go), a forgalmi jelzéseket felismerő rendszert és az Aktív Navigációt tartogató Driving Assistant Professional csomag, valamint a parkolóasszisztens (Parking Assistant) és a tolatási segédlet (Reversing Assistant) is megrendelhető a modellhez.

Az M-specifikus járművezérlő rendszer része a „Setup” gomb, amely közvetlen hozzáférést kínál a motor, a futómű, a kormánymű, a fékrendszer és az M xDrive intelligens összkerékhajtás beállításaihoz. A kormánykeréken található „M1” és „M2” memóriagombokkal két teljes, korábban elmentett járműbeállítás érhető el és aktiválható egyetlen gombnyomással. Az alapfelszereltségként kínált M Drive Professional csomag része az M Traction Control tapadás-vezérlés, az M Drift Analyser és az M Laptimer funkció is. A középkonzolon elhelyezett „M Mode” gombbal a vezetést támogató rendszerek reakciói, valamint a digitális műszeregységen és a BMW Head-Up kijelzőn megjelenített tartalmak állíthatók be. A BMW M3 Touring vezetői ROAD, SPORT és TRACK vezetési üzemmódok közül is választhatnak.

Az első BMW M3 Touring fedélzetén a legkorszerűbb BMW iDrive járművezérlő technológia dolgozik, amely a progresszív digitalizáció megtestesítője. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer, a BMW Intelligent Personal Assistant és a BMW Ívelt Kijelző hármas egysége, amely lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei intuitív módon, hangutasításokkal és érintésekkel vezéreljék az autó egyes funkcióit. A BMW ID és a My BMW okostelefon-alkalmazás az új BMW iDrive járművezérlő technológia személyre szabásában is partner, miközben a személyes eSIM kártya alkalmazására is lehetőség nyílik. Az átfogó okostelefon-integrálhatóságot garantáló Apple CarPlay® és Android Auto™ ugyancsak a BMW M3 Touring alapfelszereltségének része. Az 5G-kompatibilis mobiltechnológia optimális járműkapcsolatot garantál.