Bemutatkozik a Range Rover Velar

⦁    A Range Rover család legújabb tagja a Range Rover Evoque és a Range Rover Sport közöti rést tölti be
⦁    A Land Rover megerősíti pozícióját, mint a világ első számú szabadidőjármű márkája
⦁    A Velar páratlan pedigrével rendelkezik: a név az eredeti, 1969-es Range Rover prototípusoktól ered
⦁    Világpremier 2017. március elsején, a Genfi autókiállításon

A luxusterepjáró fogalma azon a napon született meg, amikor a Land Rover piacra bocsátotta az eredeti Range Rover modellt. Csaknem fél évszázaddal később töretlenül él tovább ugyanaz az innovatív szellemiség, életre keltve a Range Rover modellcsalád negyedik tagját, amely 2017. március elsején lép a világ nyilvánossága elé.

Elegáns egyszerűség, lenyűgöző megjelenést eredményező formai irányvonal, és úttörő fogyasztói technológia – ezek az új Range Rover Velar meghatározó jellemzői.
„A Velarra úgy tekintünk, mint az avantgárd Range Roverre.” – mondja Gerry McGovern, a Land Rover formatervezésért felelős igazgatója. „A ragyogás, a modernség és az elegancia új távlatait nyitja meg a márka előtt. A Range Rover Velar megjelenésével minden megváltozik.”
A Velar minden terepen, minden helyzetben kifinomult megoldást kínál, és mivel egyedülálló, fenntartható anyagokból és fejlett mérnöki tartalommal készült, tökéletes letéteményese a Land Rover ‘Above and Beyond’ (messzebbre, magasabbra) filozófiájának.
A Velar név eredete a hatvanas évekig, a legelső Range Rover prototípusokig – a luxusterepjáró műfajának úttörőihez – vezethető vissza.
Amikor a fejlesztő mérnököknek el kellett rejteniük a 26 darab előszériás Range Rover valódi kilétét, a Velar nevet választották, ami pedig a latin velare szóból ered, és annyit tesz: eltakarni.