BKK: “Változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél a körforgalom átépítése miatt”

     A körforgalom átépítése miatt hétvégén ideiglenesen lezárják a Clark Ádám teret, ezért az ott közlekedő buszok is módosított útvonalon járnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

    Azt írták: a lezárás várhatóan szombaton 0:00 órától hétfőn hajnali 4:30 óráig tart majd.


    Ezalatt a Clark Ádám tér teljesen le lesz zárva az átmenő forgalom elől, az Alagút felől csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, a Lánchíd utca és a Fő utca térhez csatlakozó útszakaszai zsákutcák lesznek – tették hozzá.


    A lezárás miatt több autóbusz útvonala is módosul. A 16-os buszra a Clark Ádám téren a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet fel- és leszállni. A 105-ös busz a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körúton közlekedik, az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös busz pedig az Attila úton jár.


    A 916-os és a 990-es éjszakai járatok péntekről szombatra virradó éjszakától hétfő hajnalig közlekednek megváltozott útvonalon.


    A 916-os busz az Uránia felé a Krisztina körúton, a Széll Kálmán tér felé pedig az Attila úton közlekedik. A 990-es busz Rákoskert felé a Halász utca és a Döbrentei tér között a budai alsó rakparton jár, a Normafa felé közlekedő 990-es busz pedig az Attila úton éri el a Széll Kálmán teret, és onnan Batthyány téri betéréssel közlekedik tovább.