Ja! Volt egy BMW 6-os Gran Turismo premier is Magyarországon

Magyarországon is bemutatkozott a luxuslimuzinok komfortját a kupék lenyűgöző stílusával ötvöző új BMW 6-os Gran Turismo.

Szintén a mádi sajtóbemutató alkalmával debütált hazánkban az új BMW 6-os Gran Turismo, mely a luxuslimuzinok hosszú távú menetkomfortját az elegáns kupék lebilincselő sziluettjével ötvözi, miközben a formanyelvből eredő funkcionalitás és a fejedelmi tágasság a vezetési élmény és a pihentető utazás azon harmonikus egységét kelti életre.

A nagyközönség előtt 2017 szeptemberében, a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó új BMW 6-os Gran Turismo piaci bevezetése 2017 novemberében veszi kezdetét. Az újdonság motorházteteje alá kezdetben a BMW Group legújabb motorcsaládjának három tagja közül választhatnak erőforrást az ügyfelek, két modellváltozathoz pedig az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is azonnal elérhető lesz.

Az elődmodellhez képest 87 milliméterrel, immáron 5 091 milliméterre növelt hosszúságnak, a változatlan, 1 902 milliméteres szélességnek és a 21 milliméterrel 1 538 milliméterre csökkentett magasságnak köszönhetően az új BMW 6-os Gran Turismo lendületesen kecses karosszéria-arányokkal kel életre. A frontrész jellegzetesen erőteljes kialakítása már az alapfelszereltség részeként LED-technológiás első fényszórópárral egyesül, amelyek a méretes, vese alakú hűtőrácsokhoz vezetik a tekintetet. Az elnyújtott motorháztető, a hátratolt utastér, a 3 070 milliméter hosszú tengelytávolság, a keret nélküli ajtók és a messzire hátranyúló ablaksávok egységének köszönhetően a BMW modelljeire jellemző sportos elegancia oldalról nézve kerül leginkább előtérbe. A tetővonal elegánsan, kupészerűen mélyre ereszkedik, mígnem egybeolvad az immáron 64 milliméterrel alacsonyabban végződő hátsó résszel. A háromdimenziós hatású hátsó lámpák kivételesen látványos benyomást keltenek.

Az alacsony övvonal mentén megrajzolt jármű-sziluett a modell aerodinamikai tulajdonságaira is jótékony hatással van, hiszen az aktív hűtőrács-lamellákkal, az Air Curtains légbevezető- és az Air Breathers légkivezető nyílásokkal, valamint az automatikusan kiemelkedő hátsó légterelő szárnnyal együtt az elődmodell 0,29-es értékéről 0,25-re csökkenti a karosszéria légellenállási együtthatóját.

Az új BMW 6-os Gran Turismo utasterét vezetőre összpontosító műszerfallal és rendkívül tágas helykínálattal álmodták meg a tervezők. Az emelt üléspozíciónak köszönhetően a vezető minden irányba tökéletes kilátást élvez, miközben a hibátlan ergonómia szerint elrendezett vezérlőelemek a vezetés intenzív élményét is fokozzák. Az utastér vonalvezetése, anyaghasználata és kiváló összeszerelési minősége maximálisan kifinomult, prémium hangulatot áraszt. A hátsó üléssor három teljes értékű ülést és óriási lábteret kínál, miközben a minden korábbinál pihentetőbb utazásról az újratervezett hátsó ülések, a meredeken lejtő tetőív ellenére megnövelt fejtér és a még tovább javított hangszigetelés egysége gondoskodik. Az új BMW 6-os Gran Turismo hátsó ülései az opcionális extrafelszereltég részeként akár elektromosan, gombnyomással is állíthatók.

Az új BMW 6-os Gran Turismo motorpalettájára kezdetben két benzines és egy dízelüzemű erőforrás kerül fel, a legmodernebb BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó motorokat pedig már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a gyártó. A BMW 630i Gran Turismo motorházteteje alá szerelt 2.0 literes, négyhengeres benzinmotor 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítmény és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amellyel a modell 6,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,2 – 6,6 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 142 – 152 gramm*.

A BMW 640i Gran Turismo meghajtásáról egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű és 450 Nm csúcs forgatónyomatékú, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinüzemű erőforrás gondoskodik. Az erősebb benzinmotorral felvértezett 6-os Gran Turismo 5,4 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást, miközben az intelligens összkerékhajtással szerelt BMW 640i xDrive Gran Turismo 0,1 másodperccel gyorsabban, 5,3 másodperc alatt abszolválja mindezt. A BMW 640i Gran Turismo átlagos üzemanyag-fogyasztása 7,0 – 7,4 liter / 100 km*, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 159 – 169 gramm*. A BMW 640i xDrive Gran Turismo esetében ezen értékek 7,7 – 8,2 literre* és 177 – 187 grammra* módosulnak.

A 195 kW / 265 lóerő maximális teljesítményre és 620 Nm csúcs forgatónyomatékra képes, háromliteres sorhatos dízelmotorhoz az opcionális extrafelszereltség részeként ugyancsak társítható BMW xDrive intelligens összkerékhajtás. A BMW 630d Gran Turismo és a BMW 630d xDrive Gran Turismo 6,1 másodperc alatt, illetve 6,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,9 – 5,3 liter*, illetve 5,5 – 5,9 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 129 – 139 gramm*, valamint 144 – 154 gramm*.

Az új BMW 6-os Gran Turismo-ban is megjelennek a BMW Group legújabb infotainment és vezetés-támogató rendszerei, a 10,25 colos érintőképernyőként is funkcionáló központi kijelző, a 70%-kal nagyobb méretű és színes grafikájú Head-up kijelző, valamint a BMW Personal Copilot rendszer különböző elemei.

„A BMW 6-os Gran Turismo modell  tökéletesen illeszkedik a nagy sikerű 5-ös Limusine és Touring, valamint a zászlóshajó, a BMW 7-es modellek közé. Az autó nagy fokú kényelmet, kategóriaelső utas és csomagteret kínál a BMW modellek sportos dinamikájával. 2008-ban az X6-ossal új szegmensben indult el a BMW, azóta a BMW 5 GT, a 6-os Gran Coupé, a 3-as GT, a 4-es Gran Coupé és a BMW X4 mind sikerrel bizonyították, hogy az új kategóriákba való belépés a legjobb döntésnek bizonyult. A legújabb 6-os Gran Turismo modellünkkel ezt az utat kívánja folytatni a bajor márka” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a mádi bemutató alkalmával.

A BMW 6-os Gran Turismo árai (bruttó Ft):

BMW 630i: 18 700 000,-

BMW 640i: 20 550 000,-

BMW 640i xDrive: 21 400 000,-

BMW 630d: 20 200 000,-

BMW 630d xDrive: 21 050 000,-

BMW 640d xDrive: 22 300 000,-Ft

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Az egyes erőforrások maximális teljesítményére és csúcs forgatónyomatékára, illetve a különböző hajtáslánc-változatok átlagos üzemanyag-fogyasztására és kombinált károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatok előzetes értékek.

 

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/17/az-uj-bmw-x3-megerkezett-magyarorszagra/