A BMW a 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon

A bajor prémiumgyártó számos új modellel és a legújabb járműtechnológiai innovációk széles tárházával érkezik meg a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonra. A BMW standját a Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégia alapelvei hatják majd át, amellyel a müncheni székhelyű vállalatcsoport az elektromos mobilitás, a digitalizáció és a nagymértékben automatizált járművezetés jövőjére helyezi a hangsúlyt. A BMW Genfben ezen felül a nagyközönség elé tárja átfogó modellfrissítési hulláma összes újdonságát is, így a luxuskategória legújabb egyéniségei és a BMW X modellcsalád legfiatalabb tagjai is reflektorfénybe gurulnak, kihangsúlyozva a prémium modellek jövőbe tekintő, lendületes és érzelmekben gazdag karakterét.

A 2018. március 8-18. között megrendezendő 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét az új BMW X4, de a limitált szériában készülő BMW M3 CS (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 198 gramm / km), az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer modellpárosa, valamint az új BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km) és az új BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km) is teljes életnagyságban megtekinthető lesz. Legújabb autóival párhuzamosan a BMW az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás területén elért legújabb innovációit is bemutatja, amelyeket a tervezőmérnökök a BMW EfficientDynamics Next égisze alatt fejlesztettek ki.

  • Az új BMW X4 világpremierje: bemutatkozik a prémium középkategória első, világszerte több mint 200 000 példányban elkelt Sports Activity Coupé modelljének második nemzedéke, amely még nagyobb hangsúlyt fektet a sportos menetteljesítmény és a magabiztos kisugárzás kettősére. A prémium minőségű utastér minden korábbinál sportosabb hangulatot áraszt, az utazás kényelmét és biztonságát csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerek fokozzák, a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta legkorszerűbb funkciói pedig átfogó járműkapcsolati hálózatot kínálnak. Az M Sport futómű, a változó áttételű sportkormány és az M Sport fékrendszer lélegzetelállító vezetési élményt garantál, és miközben az opcionális extrafelszereltségek listájára az M Sport differenciálmű is felkerült, a portfólió két BMW M Performance modellel gazdagodott.
  • Megérkezik Európába az új BMW X2: a Sports Activity Coupé szegmens kompakt méretű képviselője egyedülálló karosszériajegyekkel, sportosan elegáns megjelenéssel és határozott kisugárzással írja tovább a BMW X modellcsalád történetét. A kimagasló belső hatékonysággal bíró erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát a hatfokozatú manuális váltó, a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó vagy a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbíthatja a kerekek felé. A vezetés élményét sportosra hangolt futómű-beállítás fokozza, az intelligens járműkapcsolatért a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta legújabb innovációi felelnek, az opcionális extrafelszereltségek között pedig a BMW Head-Up kijelző és a legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek is megtalálhatók.
  • Az új BMW M3 CS (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 198 gramm / km) európai premierje: a nagyteljesítményű sportlimuzin limitált példányszámban elkészülő különkiadása megnövelt maximális teljesítménnyel, típus-specifikus futómű-hangolással és exkluzív felszereltségi opciókkal érkezik meg az utakra. A BMW M GmbH az újdonsággal a legendás BMW M3 exkluzív különkiadásainak harminc éves hagyományát ünnepli, a motorsport élvonalából érkező technológiák minden korábbinál átfogóbb alkalmazásával. A soros hathengeres, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor maximális teljesítménye 338 kW / 460 lóerő, amelyet már az alapfelszereltség részeként M Driver’s Package teljesítménynövelő csomag, adaptív M futómű és versenysport-stílusú könnyűfém keréktárcsák egészítenek ki.
  • Jön a Sports Activity Tourer szegmens részletekbe menően finomhangolt prémium kompakt modellpárosa, az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 2-es Gran Tourer. Az újdonságot határozottabb karosszériajegyek, továbbfejlesztett hajtáslánc-technológiák, a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta széleskörű funkcióinak köszönhetően pedig innovatív járműkapcsolati hálózat jellemzi. A nagysikerű járműkoncepció a tágas helykínálat nyújtotta funkcionalitást és kényelmet a BMW modelljeire jellemző sportossággal egyesíti. A BMW 2-es Gran Tourer mindezeken felül hétüléses kivitelben, míg a BMW 2-es Active Tourer plug-in hibrid hajtáslánccal is megrendelhető.
  • Reflektorfénybe gurul az új BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km) és az új BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km): a világ legnépszerűbb plug-in hibrid sportautójának modellpalettája most egy lenyitható tetejű karosszériaváltozattal bővül. A BMW i8 Roadster típus-specifikus futómű-technológiával, sirályszárnyas ajtókkal, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült szélvédőkerettel és elektronikusan működtethető tetőszerkezettel ünnepli világpremierjét. Mindkét modellben a BMW eDrive hajtáslánc-technológia továbbfejlesztett változata dolgozik, amely még sportosabb menetdinamikával és a károsanyag-kibocsátástól mentes, zéró emissziójú vezetés minden korábbinál intenzívebb élményével kecsegtet.
  • A BMW i divízió évek óta töretlen sikertörténetét egy látványos értékesítési rekord igazolja: 2017-ben a BMW i3 tisztán elektromos kisautót, a BMW i8 plug-in hirbid sportautót, a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modellt és a különböző BMW iPerformance modelleket egyesítő paletta tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijaival a müncheni székhelyű vállalatcsoport történetében először átlépte az egy esztendőn belül eladott százezres értékesítési határszámot, a BMW i almárka így az elektromos mobilitás abszolút piacvezetői között foglal helyet. Az Európában eladott hálózatról tölthető modellek 21 százaléka a BMW vagy a MINI emblémáját viseli. Globális szinten ez az arány kereken 10 százalék, amellyel a BMW Group a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellek mezőnyében is a világ egyik vezető autógyártójának számít. A BMW i divízió ugyanakkor nem csupán népszerű termékeivel, de kivételesen sikeres mobilitási szolgáltatásaival is kimagasló pozíciót tölt be a hálózatról tölthető autók szegmensében.