Bodó Teodóra váltja Ficzere Ferencet a Bosch-kommunikáció élén

Bodó Teodóra felel ez évtől a Bosch vállalatcsoport kommunikációjáért és a kormányzati kapcsolatokért hazánkban és az adriai régióban. Elődje dr. Ficzere Ferenc 2007 óta irányította a magyarországi cégcsoport kommunikációját.

Bodó Teodóra 2003–10 között a Budapesti Értéktőzsde kommunikációs vezetőjeként dolgozott, majd a Provident Pénzügyi Zrt.-nél folytatta hivatását: kezdetben a cég külső kommunikációjáért felelt, majd a vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatóság vezetőjeként a cég külső és belső kommunikációját is felügyelte. 2014-ben – már az igazgatóság tagjaként – Madridban, a Provident anyavállalatánál dolgozott. Nemzetközi tapasztalatainak köszönhetően pályafutását a világ egyik nagy, amerikai orvosi műszergyártó cégénél folytatta. A Medtronic regionális vezetőjeként 20 ország kommunikációját irányította Közép- és Kelet-Európában. Gazdag szakmai tapasztalattal rendelkezik kommunikációs stratégiák kidolgozásában és megvalósításában, válságkezelésben, kormányzati kapcsolatok ápolásában. Bodó Teodóra az UNICEF Magyarország kuratóriumának tagja.

Dr. Ficzere Ferenc 2002 óta dolgozik a Bosch csoportnál és 2007 óta vezette a vállalati kommunikációt, közben a vállalatcsoport Magyarország legnagyobb ipari munkaadójává vált. Nevéhez köthető a többi között az összes magyarországi Bosch-telephely egységes kommunikációs stratégiájának kidolgozása és megvalósítása, hogy a Bosch a világon először Magyarországról jelentkezett be a közösségi médiában, valamint a Magyarországon egyedülálló, már 12 éve zajló autóhasználati kutatás ötlete és kivitelezése. Az eredetileg jogász dr. Ficzere Ferenc nemrég orvosi diplomát szerzett, és új hivatását választva a Bosch Medical Center igazgatójaként folytatja a vállalaton belül karrierjét.

A Bosch Medical Center rendhagyóan új egészségügyi modellt valósít meg, túlmutat a foglalkozás-egészségügy feladatain, kiemelt célja a dolgozói lojalitás-program részeként a munkáltatói felelős gondoskodás, az egészségkultúra fejlesztése, valamint hosszú távon az egészségügyi ellátási rendszer jobbá tétele.