Brixton Crossfire 500 és Brixton Crossfire 500 X

2020-ban is tovább fejlődik és terjeszkedik a Brixton Motorcycles. A napokban dobták piacra a legújabb, és egyben eddigi legnagyobb motorjukat, az 500-as Brixtont, két változatban. A koronavírus járvány miatt akadtak azért nehézségek a bemutatásával kapcsolatban, de végül úgy döntöttek, hogy online teszik ezt meg. Nézzük is meg, mit tud a Brixton Crossfire 500 és Brixton Crossfire 500 X. (A blogbejegyzés végén egy részletes videóban mindent bemutatunk.)

Ha ránézünk a Crossfire-re, akkor egyből szembetűnik nekünk az „X” jel a tanksapkán és a motor oldalán, ami a Brixton szimbólumára (iránytű) és mottójára emlékeztet minket: „Any direction. As long as it’s your own.” Közelebbről megvizsgálva észrevehetjük, hogy a Crossfire alakja is egy „X”-re emlékeztet, ami nem csupán az esztétika miatt fontos! Ezt az „X”-et az angol cross szó jelenti (szó szerint kereszt). A fire pedig a motorozás szenvedélyére utal.

Tehát ez az eddigi legerősebb Brixton. 4 ütemű, soros, 2 hengeres, vízhűtéses motorral rendelkezik. Teljesítménye: 35 kW (körülbelül 48 lóerő). A Brixton Crossfire széria nemcsak, hogy erős lesz, hanem kiváló minőségű is. J. Juan tárcsafékkel rendelkezik, Bosch ABS rendszerrel. Ez a fékrendszer Barcelonából nőtte ki magát, és mára világhírűvé vált, mind a versenysportban, mind az utcai használatban magas minőséget képviselnek. A kerekeit a Pirelli gyártja, amely nemcsak Olaszország, hanem a világ egyik legnagyobb (5.) gumiabroncs gyártó cége. A Brixton Crossfire széria magas minőségét mutatja továbbá az is, hogy állítható KYB lengéscsillapítókat kapott elöl is és hátul is.

A Brixton Crossfire 500 és a Brixton Crossfire 500 X két színben lesz elérhető: matt fekete és matt szürke.