Csak novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között

    Várhatóan novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között, ahol még a júniusi intenzív esőzések okoztak károkat – közölte a MÁV kedden a Facebook-oldalán.

    Azt írták: kedd reggel a Budapest-Vác-Szob vonalon, a Dömösi átkelés megállóhelynél megkezdődött a megrongálódott támfal helyreállítása. Párhuzamosan alakítják ki a falat, a vízelvezetőket és a geocellás rézsűvédelmet. A kétvágányú vasúti forgalom várhatóan novemberben indulhat meg.


    Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelés megállóhelynél, Nagymaros és Szob között. A második omlás hordaléka a 12-es utat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. A MÁV pedig az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat.


    Július 12-én indulhatott el egy vágányon – 40 kilométer/órás korlátozással – a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között.

További közlekedési híreink:
https://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/