Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a biharkeresztesi tragikus baleset sérültjeit

Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a kedd hajnali biharkeresztesi közúti baleset sérültjeit – tájékoztatták a kórházak az MTI-t.

A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők – mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik – ismertette.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.

Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat – fűzte hozzá a főigazgató.

A sérültek nem beszélnek magyarul, állampolgárságukról a hatóságok nem tudtak felvilágosítást adni, de vélhetően bolgárok lehetnek, mert valamennyien egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt.

Korábban Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedd hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz eddig ismeretlen okok miatt belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es főúton. A kisbusz utasai közül hárman – két nő és egy férfi – a helyszínen meghalt, hatan pedig megsérültek.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/07/25/harman-haltak-meg-egy-balesetben-biharkeresztes-kozeleben/