Diner en Blanc – fehérbe öltözött szabadtéri piknik a BMW-vel

Világszerte immár három évtizede hódolnak a kultúr- és gasztroínyencek a kiváló társaságban elköltött szabadtéri fehér gourmetvacsorák, az úgynevezett Diner en Blanc-ok élvezeteinek. A tavaly Magyarországon is debütáló vacsoraparti-sorozat őszi állomásának fényét szponzorként és a VIP Shuttle Service biztosítójaként a BMW Magyarország is emelte.

Harminc évvel ezelőtt Párizsban Francois Pasquier legkedvesebb barátai számára szervezett a stílus és az elegancia jegyében egy kerti partit, melyet minden ízében a fehér szín határozott meg. Kezdeményezésével, a Fehér Vacsorával sikert sikerre halmozott, valóságos mozgalom alakult ki körülötte, és baráti összejövetel-sorozata Barcelonatól Mexikóvárosig lassan az egész világot és tavaly Budapestet is meghódította. A világ legszebb eseményei között számon tartott budapesti Fehér Vacsorák alkalomról alkalomra válnak egyre népszerűbbé.

Az elegáns piknikek helyszínét a szervezők az utolsó pillanatokig titokban tartják, de a vendégek minden alkalommal biztosak lehetnek abban, hogy a városok leggyönyőrűbb kultikus helyszínein éri őket az éjszaka. Az őszi budapesti Diner en Blanc-nak a Vigadó tér adott otthont és a dunai panoráma díszletet. A hagyományoknak megfelelően a meghívással érkező hatszáz, elegáns, hófehér ruhába öltözött vendég saját és természetesen fehér asztalokkal, székekkel és terítékekkel érkezett Budapest egyik legszebb látványt nyújtó terére, ahol számos híresség mellett költhették el az év talán legkülönlegesebb vacsoráját.

A barátság, az elegancia, a stílus és a gasztroélvezetek jegyében zajló Diner en Blanc-t (Fehér Vacsorát) a BMW Group Magyarország is támogatta. A bajor gyártó egy impresszív hófehér BMW flottát állított ki, mely a vendégek kényelméről és szállításáról gondoskodott. A 3-as Gran Turismo, 4-es Gran Coupé, 530e iPerformance, X1 és X5 modellekből álló VIP Shuttle Service szolgáltatás az esemény hangulatához tökéletesen igazodva tovább fokozta a Diner en Blanc est exkluzívítását.

A sajtóközleményhez mellékelt fotókat Gregus Máté készítette.