e-Mobi Elektromobilitás roadshow

– A jövőbe vezetünk! –

Nagyszabású Elektromobilitás roadshow indul a Balaton körül, melynek első helyszíne a balatonfüredi Vitorlás tér, július 5. és 8. között. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, az elektromos autózás előnyeire, a társadalmi felelősségvállalásra.

Az elektromobilitás hazai elterjedésének elősegítése céljából a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére alapított e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. kiemelt feladata többek között a hazai elektromos gépjármű töltőinfrastruktúra hálózat országos kiépítése, a Nemzetgazdasági Minisztérium által kezdeményezett, gépjármű vásárlások támogatását célzó pályázati lebonyolítói feladatok ellátása.
A társaság fontos küldetése ezek mellett a környezettudatos gondolkodásra való figyelemfelhívás, a társadalom elektromobilitással kapcsolatos széleskörű tájékoztatása, melynek eredményeként egyre több tudatos vásárlói döntés születhet meg, illetve hosszútávra meghatározza a felnövekvő generációk gondolkodását.
Ennek érdekében az e-Mobi olyan rendezvényeken keresztül kívánja megszólítani a lakosságot, ahol a gyakorlatban is szemléltethető az elektromos autó és a könnyű elektromos járművek (LEV) palettája. E mellett számos, a témában felmerülő kérdésre >>>