Egy 2023-as Honda Civic Type R Sport Wagon epikus lenne, kár, hogy ez csak egy “álom”

Ez a történet spekulatív illusztrációkat tartalmaz egy kitalált 2023-as Honda Civic Type R Wagonhoz, amelyet a független tervező, sugardesign_1 készített, aki nem kapcsolódik a Hondához, és nem is támogatja azt.

A Honda Civic Type R kétségtelenül domináns figura az FWD hot hatchek között, de mi lenne, ha praktikusabb kombi karosszériában kínálnák? Bár bizonyosan tudjuk, hogy ez a fajta jármű soha nem fog létezni a való életben, most láthatjuk, hogyan nézne ki a független tervező, Sugarchow által készített fotorealisztikus renderelések sorozatának köszönhetően.

Néhány versenytársától eltérően a Honda Civic jelenlegi 11. generációja csak ötajtós ferdehátú és négyajtós szedán változatban érhető el, a teljesítményközpontú Type R kizárólag ferdehátú változatban kapható. A közelmúltban egy másik digitális művész, Theottle megalkotott egy kitalált Type R szedánt, de Sugarchow a kocsik és a lövöldözős fékek átalakításai iránti vonzalmáról ismert, így a családbarát Type R teljesen logikus a legújabb projektje számára.

Mivel a digitális koncepció alapjául szolgáló Civic kombi nincs, a Civic hátsó részét teljesen át kellett tervezni. Az agresszív lökhárítóval és a szélesebb sárvédőkkel ellátott eleje, valamint a profil nagy része a ferdehátúból került át, azonos tengelytávval. A tetővonal azonban már közel van a vízszinteshez, és a harmadik ablak nagyobb lett a kocsi megjelenéséhez.

Hátul a csatlakoztatott LED-es hátsó lámpák és a háromszoros kipufogócsöves lökhárító is közös a ferdehátúval, de a csomagtérajtó felső része más, mint a kevésbé ferde hátsó szélvédő. A Type R jellegzetes elemévé vált hátsó szárnyat át kellett helyezni a tetőre, miközben méretét zsugorította. Ha minket kérdez, tisztábbnak tűnne a modell nélküle.

Ahogy korábban említettük, nulla esély van arra, hogy a Honda valaha is elkészítse a hot hatch kombi változatát. Ha azonban létezne egy ilyen jármű egy párhuzamos univerzumban, Európában és néhány más piacon, akkor felvenné a versenyt a VW Golf R Wagonnal, a Skoda Octavia RS Combival és a Cupra Leon Sports Tourer 4Drive-val, mivel a VW Group az egyetlen olyan cég, amely jelenleg teljesítményközpontú változatait kínálja általános kompakt kocsiiknak.

carscoops