Egy lépéssel közelebb került a Magna szlovéniai üzeme megépítéséhez

Elállt a környezetvédelmi engedély megtámadásától a Magna Steyr szlovéniai beruházását ellenző legnagyobb civil szervezet, miután a kanadai-osztrák autóipari beszállító vállalat üzeméhez vezető ipari vágány építésére tett ígéretet.
A Magna Steyr eredetileg kamionokkal szolgálta volna ki autóipari fényező üzemét. A szlovéniai Maribor közelében az üzem számára kiszemelt telephelyen a kivitelezés megkezdéséhez a környezetvédelmi engedély megadása még várat magára.
A Magna már több alkalommal is jelezte, hogy az üzemberuházás meghiúsulása esetén Magyarországon néz új beruházási lehetőség után.
A környezetvédelmi engedélyezési eljárásban részt vevő 12 civil szervezetből nem mindegyik adta fel ellenállását a vasúti pálya megépítésének a bejelentésére.
A TRS (Mozgalom Szlovénia Fenntartható Növekedéséért) például a Magna bejelentése alkalmából megismételte, hogy nem ért egyet a kiválasztott helyszínnel, de ugyanúgy elítéli a “zsarolást a beruházás Magyarországra való áthelyezésével”, mint a “kormány szervilis magatartását” az ügyben.
Az Alpe Adria Green környezetvédő szervezet pedig közölte, hogy a héten hozza meg a döntést, az E-Forum pedig bejelentette, hogy mindenképpen megtámadja a környezetvédelmi engedélyt.
A Magna közölte, hogy a kivitelezési tervében rögzített határidők miatt a környezetvédelmi engedély megtámadása a projekt feladását és a beruházás Magyarországra való áthelyezését jelenti.
 
https://www.facebook.com/bevezetem/posts/1531807196870173