ElectrifyTheWorld

 „Az örökségünk a jövőnk”

A Nissan Intelligent Mobility összefoglalja a vállalatnak az autóhasználattal, az alkalmazott hajtásrendszerekkel, valamint az autók társadalmi integrációjával kapcsolatos fejlesztési terveit. Ma pedig egy olyan cikk sorozatot indítunk, amiben bemutatjuk mit tett a Nissan eddig ezen jövőkép megvalósítása érdekében.

Először az elektromos mobilitással kapcsolatos történelmével ismerkedhet meg a vállalatnak. Megmutatjuk, hogy a világ „felvillanyozásával” kapcsolatos elképzelései régebbiek, mint azt gondolná valamint, hogy hogyan játszik már 70 éve vezető szerepet az elektromos mobilitás terén a Nissan.

Az elektromosság a világ legfontosabb hajtóereje, az elmúlt 200 évben az elektromosság átformálta környezetünket és drasztikusan javította életminőségünket is.

A Nissan több mint 70 évvel ezelőtt készítette el első elektromos járművét. Az 1940-es években a háború utáni Japánban mindennapos volt a küzdelem az üzemanyag fejadagok által okozott gazdasági következmények, és a közösség mobilitására gyakorolt nyomás miatt.

Azonban az országnak volt egy korlátlanul rendelkezésre álló energiaforrása – a hidroelektromosság. Ez a hatalmas kihasználatlan energiaforrás adta az ötletet a Nissannak, hogy gondoskodjon az ország mobilitásáról, és 1947-ben bemutatta első elektromos járművét a Tamát. Azóta is a Nissan gyártja a világ legfejlettebb elektromos járműveit.

#ElectrifyTheWorld: Our heritage is our future

Szeptember 6-án pedig bemutatkozik az új #Nissan #LEAF, a legfrissebb hírekért kövesse az  #ElectrifyTheWorld-t.