#ElectrifyTheWorld news

Hogyan változtatja meg a világot a Nissan elektromos jármű töltőinfrastruktúrája

Cikksorozatunk aktuális részében a Nissan elektromos autók töltésére szolgáló infrastruktúráját mutatjuk be. Ez Európa legkiterjedtebb töltőhálózata, és a Nissan e-Mobilitási ökoszisztéma egyik alappillére.

A tankolásnál is egyszerűbbé teszi a Nissan a töltést. Az élet egy elektromos járművel épp olyan egyszerű, mint egy mobiltelefonnal. Ha alacsony a töltöttség, egyszerűen bedugjuk az eszközt a konnektorba, feltöltjük, és máris készen állunk a nap további részére.

Ahogy azt a mobileszközöknél már megszokhattuk, használhatjuk a mindenhol megtalálható fali aljzatokat, azonban az elektromos járművek esetében rendelkezésre állnak olyan különleges megoldások is, melyek jelentősen lerövidítik a töltéshez szükséges időt.

A Nissan minden autógyártónál több villámtöltőt telepített, és továbbra is aktívan és elkötelezetten dolgozik a hálózat bővítésén. Jelenleg több mint 70 000 dedikált töltőcsatlakozó, köztük több mint 4000 gyorstöltő érhető el az Európai Unió területén. Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon már több, mint 100 gyorstöltő telepítésében vett részt a Nissan. Magyarországon pedig összesen már 32 darab villámtöltő található. A töltőinfrastruktúrának köszönhetően otthon és útközben is töltheti autóját.

A háztartási váltakozó áramú töltőkábel mellett otthonában használhatja a váltóáramú fali egységet is, mely egyenárammá konvertálja a váltóáramot, és így tölti autóját. Így teljesen kihasználható az autó fedélzeti töltője, és jelentősen lerövidül a töltéshez szükséges idő.

Az utcai töltés során használhatja a váltóáramú töltőpontokat, melyek ugyanolyan hatékonysággal töltik az autót, mint az otthoni falra szerelt töltő. Ezeket általában utcai parkolókban, repülőtereken és bevásárlóközpontokban találhatóak meg.

Kövesse az #ElectrifyTheWorld-t, hogy le ne maradjon a legfrisebb hírekről. Az új Nissan LEAF Szepember 6-án bemutatkozik.