Elért cél

René Rast feláll a DTM-címért folytatott küzdelemben

Az ABT Sportsline csapat bekerül a DTM döntőjébe október 8/9-én a Hockenheimringen, a bajnoki esélyei érintetlenek. Míg a BMW-s bajnokság éllovasa, Sheldon van der Linde pont nélkül maradt a Red Bull Ringen, addig René Rast ABT Audi R8 LMS GT3 evo II-vel szombaton összesen 21 pontot gyűjtött a kvalifikáció leggyorsabb idejével és a verseny második helyével. . Vasárnap újabb pontot szerzett. A finálé előtt a tabellán harmadikként mindössze tizenkét pont a hátránya. Összesen 58 pontot osztanak még Hockenheimben.

Szakadó esőben és rendkívül nehéz körülmények között Rast ismét a leggyorsabb Audi-pilóta volt a vasárnapi időmérőn – de csak a tizedik helyen. A versenyen egy időre a hatodik helyen állt egy kései gumicsere miatt. Nem sokkal a cél előtt azonban több pilóta is elkapta, akik a száradó pályán slickre változtak. A tizedik helyen Rast így is pontot szerzett.

Ricardo Feller mindkét selejtezőben erős teljesítményt nyújtott, és mindkét napon René Rast mellett állt a rajtrácson. A szombati nyitókörben történt érintkezés és a vasárnapi tapadás hiánya után azonban a svájci mindkét futamban pont nélkül maradt.

Kelvin van der Linde szombaton a 14. helyről a 8. helyre lépett fel a rajtrácson. A vasárnapi verseny idő előtt véget ért a Kempten közelében élő dél-afrikai játékos számára egy érintkezés és egy ebből eredő defekt után.

Idézetek a Red Bull Ring DTM-versenyei után

Thomas Biermaier (csapatfőnök): „Szerettük volna csökkenteni a különbséget az élvonalhoz képest ezen a hétvégén, hogy a hockenheimi bajnoki címért harcolhassunk. Ezt sikerült is megvalósítanunk. A szombat meglepően pozitív volt: nem számítottunk arra, hogy a Red Bull Ringen a dobogón végezünk. Ismét láttuk, mennyire fontos számunkra a kvalifikáció. Ha ésszerűen elől kezdünk, akkor a dobogóért is küzdhetünk. Vasárnap nem ez volt a helyzet – sajnos a gumikkal való hazárdjáték végül nem működött.”

Kelvin van der Linde (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #3): „Pozitív volt, hogy szombaton nehéz rajthelyről érkeztem, és jóval az élen végeztem. Sajnos vasárnap nem mentek olyan jól a dolgok. Nem volt megfelelő stratégiánk ezekhez a feltételekhez. Ennek ellenére köszönöm a csapatnak a hétvégi kemény munkáját. Már nagyon várom a hockenheimi nagy finálét.”

Ricardo Feller (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #7): „Vegyes hétvége volt számomra. A szombati kvalifikáció nagyon jó volt. Sajnos az első körben volt kapcsolatom, és utána nem ment jól az autó sérülése miatt. Vasárnap én is az első tízből rajtoltam, de a versenyen esőben nem teljesítettem, és hátulra estem. Elemeznünk kell, és legközelebb jobban teljesítenünk kell.”

René Rast (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #33): „Nem hiszem, hogy a hétvége olyan rossz volt számunkra. 30 pont feletti hátránnyal érkeztünk, és már csak tizenkét ponttal megyünk Hockenheimbe. Ha valaki ezt felajánlotta volna a hétvége előtt, azonnal aláírtam volna. Ezért lehetünk elégedettek, még akkor is, ha egy kicsit nagyobb kockázattal egy kicsit jobban teljesíthettünk volna vasárnap. De ezt a kockázatot a mi helyzetünkben nem vállalhattuk. Most a teljes hangsúly Hockenheimen van. Bízom benne, hogy ott is jól fog telni a hétvége.”