Életbe lépett a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje

    Életbe lépett vasárnap a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje – közölte honlapján a MÁV-Volán-csoport.

    Változik a menetrend többek között a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon, ahol gyakrabban járnak a vonatok és csökkent a menetidő. Javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, a csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb.


    Vasárnap új menetrend lép életbe a H8-as és a H9-es HÉV vonalán, a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban. A hévek jellemző járatsűrűsége nem módosul, az indulási időpontok azonban jelentősen változnak, így jobb csatlakozást biztosítanak a MÁV-START és a Volánbusz járataihoz. Erről a bkk.hu/menetrendek weboldalon tájékozódhatnak az utasok.


    Jelentős a kínálatbővítés többek között az Esztergom-Komárom vonalon, az Esztergom és Süttő közötti szakaszon munkanapokon 8 pár vonat közlekedik csúcsidőben óránként, ebből 3-4  meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között jár.


    Minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat.


    A nemzetközi közlekedésben újdonság többek között, hogy a Rába InterCity helyett kedvezőbb indulási idővel két pár vonat is közlekedik Budapest és Graz között.


    Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.


    A vonat, hév és Volánbusz menetrendjéről részletes tájékoztatás a https://www.mavcsoport.hu/node/95725 linken olvasható.