Elfogtak és előállítottak egy férfit az 50-es villamos vonalán intézkedő rendőrök

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A mostani akció az 50-es villamosvonalon zajlott, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. április 6-án, szerdán ellenőrizték az 50-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során az egyenruhások közterületen történő alkoholfogyasztás miatt szabálysértési feljelentést tettek egy villamoson utazó, valamint öt, megállóban tartózkodó emberrel szemben. Elfogtak és előállítottak továbbá egy férfit, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt köröztek, helyszíni bírságot pedig egyszer szabtak ki, amiért egy személy nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át az úttesten.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

Az április 6-i ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.

Budapesti Közlekedési Központ