Elindult az új generációs elektromos motorok sorozatgyártása Győrben

In Győr, Hungary, around 700 Audi employees manufacture electric motors for the Premium Platform Electric (PPE). Pictured: drive assembly

Győrben megkezdődött az új elektromos motorgeneráció sorozatgyártása a prémium elektromos platform (Premium Platform Electric, PPE) számára, mely az Audi Q6 e-tron modellsorozatban debütál. Egy 190,2 millió eurós beruházás eredményeként egy meglévő gyártócsarnokban egy teljesen új, 15 ezer négyzetméteres gyártóterületet alakítottak ki a PPE-hajtások számára, ahol három műszakos munkarendben 700 munkatárs gyárt naponta mintegy 2 ezer elektromos hajtást a PPE-platformhoz.

Az Audi Hungaria az Audi Q6 e-tron modellsorozat számára készülő PPE-hajtások mellett, az Audi Q8 e-tron számára is gyárt elektromos hajtásokat, továbbá a vállalat egy új gyártóegységet épít fel a Volkswagen Konszern MEBeco platformra (moduláris elektromos hajtáskoncepció) épülő autói számára.

A vállalat már több mint 400 000 elektromos hajtást gyártott 2018 óta.

A PPE hajtások új gyártóterülete megtervezésének egyik különlegessége volt, hogy az Audi Hungariánál először vetettek be VR-szemüveget egy gyártósor megtervezéséhez.

Az Audi Hungaria az elmúlt 30 évben egy kis motorgyárból a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött és Magyarországon elsőként gyártott prémium kategóriás autókat, emellett nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat.

A vállalat Szerszámgyárában az Audi, Lamborghini és Bentley márkák számára készülnek karosszériaelemek, mint például motorháztetők, csomagtérajtók, ajtók, sárvédők, tető- és oldalelemek, főként alumíniumból. A jövőben pedig a Cupra Terramar modellje is Győrben fog készülni.

dasblog

Miért egyedülálló az Audi Q6 e-tron prototípus fóliázása?