Érdi Mária és Berecz Zsombor csatlakozott a négykarikás márka csapatához

Nemrégiben két tehetséges és igen eredményes vitorlázó versenyző kötött együttműködési megállapodást az Audival, így a korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, valamint a világbajnoki 5. Berecz Zsombor is a márka autóját kapta használatra. 

 
Az Audi így méltó módon folytatja a vitorlás sporttal kialakított kiváló kapcsolatát, mely évekkel ezelőtt Wossala György Európa-bajnoki csapata és a nagyhajós versenyek támogatásával indult, és jelenleg a Kékszalag támogatásában valamint a két kiváló egyéni versenyzővel megvalósuló együttműködésben teljesedik ki.
 
Érdi Mária – aki az Audi Centrum Budapest jóvoltából egy Audi Q2-est használ – 2013-ban aranyérmes volt a byte C II osztály ifjúsági világbajnokságán. Ezzel az eredményével kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára is, majd az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. 2014-ben harmadik lett az ifjúsági világbajnokságon és ugyanebben az évben az ifjúsági EB-n byte osztályban ezüst-, laser osztályban bronzérmet szerzett. Az ifjúsági laser radial világbajnokságon a 17 évesek között első, a 19 év alattiak között második lett, 2016 áprilisában olimpiai kvótát is szerzett, idén pedig a hetedik helyen végzett a Kiel-i versenyen, augusztusban pedig elhódította a korosztályos világbajnokságot.
 

Mária júniustól használja vadonatúj Q2-es Audiját, melyet az Audi Centrum Budapest biztosít részére.  Az íbiszfehér  színű, sportos felszereltségű, 1.4 literes, 150 LE benzinmotorral szerelt,  S- tronic váltós Q2-es ettől a naptól különleges  vitorlás matricákkal díszítve segíti Érdi Máriát a jó eredmények elérésében.

A férfias Audi A4 Avantot használó Berecz Zsombor négyszer lett az év vitorlázója (2008, 2010, 2014, 2016) és 2005-ben nyerte első felnőtt magyar bajnokságát. A következő években az EB-n szerzett jó teljesítményével kvalifikálta magát a világbajnokságokra és az olimpiákra is, Rióban kiváló kezdés után a figyelemre méltó 12. helyen végzett.  2016-ban ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, míg idén ötödik volt az Európa-bajnokságon, és a balatonföldvári finn-dingi világbajnokságon is.
 

Zsombor augusztusban vette át Mátrabérci Sándor Audi márkaigazgatótól az íbiszfehér  A4 Avant Design 2,0 TDi 150LE S tronic Audit, ami Máriáéhoz hasonlóan speciális, vitorlás designt kapott.

 
Mátrabérci Sándor az átadás kapcsán elmondta, hogy „Az Audi márka nagy örömmel vette a két kiváló sportoló csatlakozását a márka által támogatott sportolók és művészek körében, és sok sikert kíván további pályafutásukhoz. A vitorlázás kétségkívül a korszerű technológia, a dinamika, az esztétikum és a sportszerű, ám kemény küzdelem sportja, mely tökéletesen illik a négykarikás márka sportos, progresszív és szofisztikált stílusához. Ez a sport kiváló megjelenési lehetőség a prémium modelleket felvonultató Audi számára.”