Erő, stílus és zéró emisszió – a MINI Cooper SE

A MINI Cooper SE a prémium kompakt szegmens első tisztán elektromos meghajtású modellje, amely érzelmekben gazdag, intenzív élményekkel ruházza fel a nagyvárosokban átélhető, hosszú távon fenntartható mobilitás lehetőségét. A modell műszaki alapját a háromajtós MINI adja, amelynek jellegzetes stílusjegyeit további típus-specifikus kiegészítők fokozzák. A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor a MINI által fémjelzett vehemenciával képes forgatni az első kerekeket, lélegzetelállító gyorsulást produkálva. A gázpedál már a brit prémiumgyártó ügyfelének legenyhébb érintésére is azonnali teljesítmény-leadással reagál, amely új dimenzióba emeli a gokartos vezetési élmény fogalmát. A MINI Cooper SE mindössze 3,9 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 60 km/órás sebességre, de a nulla-százas sprinthez is csupán 7,3 szekundumra van szüksége.

Az ereje teljében lévő hajtáslánc energiaellátásáról a legkorszerűbb lítium-ion akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást garantál. A futómű típus-specifikus hangolásának, valamint a modell extrém alacsony súlypontjának köszönhetően (amelyben a jármű padlólemezébe süllyesztett nagyfeszültségű akkumulátor is kiemelt szerepet játszik) a MINI Cooper SE rendkívül dinamikus kezelhetőségről, agilitásról és kanyarodási képességről tesz tanúbizonyságot. Ráadásul az akkumulátor elhelyezésének további előnye, hogy a tisztán elektromos meghajtású MINI pontosan ugyanakkora utas- és csomagteret kínál az ügyfeleknek, mint a belsőégésű erőforrással szerelt háromajtós MINI modellek.

A márka zéró emissziójú négykerekűje a MINI oxfordi gyárában lát majd napvilágot, 2019 novemberétől. Forradalmi hajtáslánc-technológiáját a BMW Group elektromos mobilitásra szakosodott fejlesztőközpontjaiban, Dingolfingban és Landshutban fejlesztették ki a mérnökök. A MINI Cooper SE alapfelszereltségének a LED-technológiás első fényszórók, a digitális műszeregység, az elektromos rögzítőfék, a duplazónás automata légkondicionáló, a hőpumpa-technológiával dolgozó fűtőrendszer, a kiegészítő fűtés, az álló helyzetben is működtethető légkondicionáló és a Connected Navigation csomag is része. Az újdonság által kínált kényelmet és biztonságot számos intelligens vezetést támogató rendszer hivatott fokozni, a maximális személyre szabhatóságról pedig négy különböző felszereltségi csomag gondoskodik.