Ettore Bugatti kedvence

Talán nem meglepő, ha megtudjuk, hogy a Bugatti kapcsolatban áll Franciaország másik nemzeti vonzerejével: az ételekkel. Az ünnepi szezonra pedig az autógyártó felajánlja a „Tarte Obernoise” receptjét, azt a desszertet, amelyet Ettore Bugatti annyira szeretett, hogy az esküvőjén felszolgálta.

A málnás habcsókos pite receptje alább található. Ez az egyik étel a La Fourchette des Ducsban, a jelenlegi neve annak az étteremnek, amelyet a Bugatti alapítója hozott létre, hogy üdvözölje a vásárlókat, és gondoskodjon arról, hogy a molsheimi gyárba látogatva gondoskodjanak róluk.

Először Clos Sainte Odile néven, és 1921-ben nyitották meg, Ettore Bugatti barátját, Lucien Weissenburgert, a Vogézek hegységéből származó borászt kérte fel az étterem vezetésére. Egy másik barátját, Charles Spindlert megkérték, hogy az étteremnek otthont adó favázas épületet faragja be. A belső kialakítást és a hozzáillő fali lámpákat, amelyek ma is láthatók az étteremben, Rene Lalique művész készítette. barátok.

Az éttermet ma a két Michelin-csillagos séf, Nicolas Stamm és csapata vezeti, és azokra a hagyományos elzászi receptekre összpontosít, amelyeket Bugatti és vásárlói >>>