Exkluzív képriport

Tour de France – egy igazi francia fieszta

A világ legrangosabb kerékpárversenye nemcsak a kerékpársport megrögzött rajongóit, hanem egész Franciaországot megmozgató sportesemény, ahol a gyerekektől az időseken át, a belvárosi üzletemberektől, a vidéki gazdákig mindenkit lázba hoz. A Tour de France nemzeti büszkeség, komoly verseny folyik a városok között, hogy kié legyen a házigazda szerep erre az egy napra. A napi útvonal mentén felbolydulnak a kisvárosok és falvak és a lakosság apraja nagyja az utcára vonul. Várják a karavánokat, hogy minél több ajándéktárgyat sikerüljön begyűjteni míg meg nem érkeznek a versenyzők. A házak előtt, az utcán és a falvak között a főút mellett minden talpalatnyi részt kihasználva, az etap teljes útvonalán grilleznek, kempingeznek az emberek. Szól a zene, a kolomp, és a duda felváltva zsongja körbe az egész vidéket, vásári hangulatot árasztva vattacukor és árusok nélkül.
Az alábbi képgalérián keresztül bepillantást engedünk a Tour de France hétköznapjaiba és ez alkalommal rendhagyó módon mutatjuk meg a versenyt.
A kerékpárosok előtt felvonuló karavánok leginkább a debreceni virágkarnevált juttatják eszünkbe, szponzorok, támogatók kreatívan feldíszített autóiból a 3 hét alatt az 3540 kilóméteren összesen 300.000 ajándék talál gazdára.