Ez a VW-bogárként játszó Porsche-traktor határozottan megnyerő

Bármely Porsche márkájú traktor egy speciális mezőgazdasági gép, de egy tulajdonosa az eredeti VW Beetle karosszériájának több darabjával kívánta még jobban kiemelni.

A módosított traktor állítólag egy Porsche bemutatódarabot reprodukál a múltból, bár nem találtunk ilyen felépítésre vonatkozó dokumentációt. A Catawiki listája szerint ez egy 1962-es Porsche-Diesel Standard 218-ra épül, és négyhengeres dízelmotorral van felszerelve, amely 25 LE (18,4 kW / 25 LE) teljesít.

A nem szokványos összeállítás tartalmazza a VW Beetle összes sárvédőit, fényszóróit, lökhárítóját, motorháztetőjét és szélvédőjét. Úgy tűnik, a csomagolás tökéletesen működött, bár az eredeti traktor motorházteteje a kipufogóval együtt kilóg. A farok is a hibától származik, és a traktor masszív hátsó kerekeivel és a mezőgazdasági gépek speciális rögzítőivel együtt nagyon furcsán néz ki.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy a traktorhoz két személyes pad is volt, de a Bogár kormánykerék és a napernyők tovább folytatják a témát. Noha a kivitelezés szinte hibátlannak tűnik, a traktor pedig gyönyörűen fel van újítva, a kiegészítő alkatrészek nem korszerűek, amint azt a későbbi modellévben készült hátsó lámpák és a kormány sugallja. Mindenesetre ez a traktor minden bizonnyal felvonja a szemöldökét, ha az új tulajdonos úgy dönt, hogy elviszi autózni.

A jármű a hollandiai Langeveen nevű faluban található, és az eladó inkább onnan veszi át. A cikk írásakor a legmagasabb licit 17 500 euró (18 061 dollár) volt, bár a Beetlefied Porsche Tractor 45 000 és 49 500 euró (46 442 és 51 087 dollár) közötti összegre becsülhető.

Több mint 125 000 traktort épített 1956 és 1963 között a németországi Friedrichshafen-Manzell gyárban a Porsche-Diesel Motorenbau GmbH nevű cég. Ferdinand Porsche kénytelen volt engedélyezni a traktor tervezését, mivel a második világháború után nem építhetett ilyen járműveket. A Porsche nem az egyetlen csúcskategóriás autógyártó, akinek múltja van a mezőgazdasági járművek terén, mivel a Lamborghini traktorokat is épített, mielőtt szerencsét próbált a pompás szuperautókkal.