Ez lett a 2018-as új Yamaha MT-07 és MT-09 SP

Mélyülj el Japán sötét oldalában

A Yamaha azonnal felismerhető Hyper Naked modelljei kitörölhetetlen nyomot hagytak a motoros világban az első MT-09 2013 végén történt bemutatása óta. A naked kategóriában teljesen új vezetési élményt teremő, világrengető MT-09-et a Japán sötét oldalának alternatív motoros kultúrájából áradó kreativitás radikálisan új hulláma inspirálta.

Egy valódi sikertörténet, több mint 150 000 eladott MT motorkerékpárral
Jelenleg a Yamaha Hyper Naked kínálatában 125 és 1000 cm³ közötti MT modellek találhatók, így minden motoros megtapasztalhatja a lenyűgöző nyomaték nyújtotta vezetési élményt, és élvezheti a Japán sötét oldalának kreatív erői által ihletett, könnyen felismerhető utcai stílust.

2013 és 2017 között több mint 48 000 darab MT-09 talált gazdára, így ez lett a Yamaha egyik legnépszerűbb nagy hengerűrtartalmú modellje Európában, ahol első számú választásnak számít a naked motorkerékpárok között. A rekordszámú eladás mellett a többcélú Hyper Naked modell a sajtóban és a nyilvánosság előtt is teljes elismerést vívott ki, számos rangos díjat bezsebelve a motorkerékpár-ipar vezető lapjaitól.

2014-es bemutatása óta az MT-07 a Yamaha valaha volt egyik legsikeresebb motorkerékpárja lett. Négy év alatt 92 000 darabot adtak el belőle, amivel a Yamaha legkelendőbb 125 cm³ fölötti modelljévé vált. A 2016-os eladási adatokat összesítve látható, hogy az MT-07 kategóriája összes eladásának 36%-áért volt felelős, ami remekül alátámasztja pozícióját a többcélú motorkerékpárok piacának élén.

Az MT-125, MT-03 és MT-10 modellt is magába foglaló MT család kiemelkedő sikert hozott a Yamahának. 2013 és 2017 között több mint 150 000 ügyfél döntött úgy, hogy MT motorkerékpárt vásárol.

Új MT-09 SP. Győzd le a sötétséget

Az MT sorozat folyamatosan fejlődik, és arra törekszik, hogy minden motorosnak megadja a lehetőséget, hogy a legtöbbet hozzák ki minden egyes útból. Mindössze egy évvel a hatalmas értékesítési sikert hozó új MT-09 bemutatása után a Hyper Naked szegmens még tovább erősödik az új MT-09 SP megjelenésével.

Az SP utótag az olyan kis példányszámú, exkluzív Yamaha modelleket illeti, melyek az MT-10 SP-hez hasonlóan prémium felszereltséget és sportos teljesítményt nyújtanak. A többek között Öhlins berendezéseket, valamint egyedi színsémát és kivitelezést tartalmazó felszereltségi csomaggal kínált, radikálisan megújult MT-09 SP az MT család legnagyobb erősségeire épít, és eddig elképzelhetetlen szintre emeli a Hyper Naked vezetési élményt.

Új, külsőleg állítható Öhlins hátsó felfüggesztés
Az Öhlins és a Yamaha számos projekten dolgozott szoros együttműködésben az évek során, és sok közös van a két márkában. Mindkét vállalat teljes mértékben elkötelezett a teljesítmény iránt, és mindkét márkát vezető újítóként tartják számon saját területén.

Annak érdekében, hogy a Hyper Naked szegmenst választó motorosok még jobban kihasználhassák a háromhengeres, nyomatékos, keresztsíkú motor kiváló teljesítményét, a Yamaha mérnökei Öhlins hátsó lengéscsillapítóval látták el az új MT-09 SP-t. Ez a prémium minőségű hátsó felfüggesztési rendszer még jobb állíthatóságot biztosít a könnyen hozzáférhető külső állítóján keresztül, így a motorosok a beállítások finomhangolásával kategóriaelső teljesítményt és még jobb irányíthatóságot érhetnek el.

Az MT-09 SP tulajdonosok az eredeti Yamaha tartozékok kínálatában elérhető számos különböző merevségű, opcionális Öhlins hátsó rugóval is finomhangolhatják felfüggesztés-beállításaikat. Minden motoros létrehozhatja a számára legoptimálisabb felfüggesztési rendszert egy a vezetési stílusához és testsúlyához legjobban alkalmazkodó opcionális hátsó rugó beszereléséhez.

Újállítható első villa
Az MT-09 és az MT-09 SP is Kayaba első villával rendelkezik. Az alapváltozatú MT-09 olyan állítható első villával készül, melynek egyik szára a húzó- a másik a nyomócsillapításról gondoskodik.Az MT-09 SP állítható első villáján mindkét szár húzó- és nyomócsillapítása beállítható, ami még pontosabb elsőfelfüggesztés-beállításokat tesz lehetővé.

Speciális MT-10 SP stílusú színséma
Prémium felszereltségének kiegészítéseként az MT-09 SP exkluzív Silver Blu Carbon színsémával készül, amely megegyezik az MT-10 SP-n látható dizájnnal.

Az üzemanyagtartály oldalai ezüst színűek, a felső része pedig kék, továbbá stílusos, víztranszferes technológiával felvitt MT-09 SP grafika és 3D-s Yamaha Tuning Fork logó található mindkét oldalán. A beépített fényszórós fejidom és az ülésburkolat ezüst színű, míg az első sárvédő kék/fekete kivitelben készül, SP grafikákkal.

Az exkluzív SP kinézet teljessé tételéről a könnyű, 10 küllős kerekek kék festése gondoskodik – ugyanúgy, mint az MT-10 SP esetén. A kerekeken szintén megtalálhatók az MT-09 SP grafikák. Az SP séma az ülésen is folytatódik, mely egyedi kék öltésekkel rendelkezik, az üzemanyagtartály és a kerekek színének kiegészítéseként.

Fekete kormány, karok és kormánykonzol
Az MT-09 SP kiváló minőségérzet és exkluzív kinézetét tovább fokozza a fekete kormány a fekete vezérlőkarok és a fekete kormánykonzol.

Speciális LCD műszerfal
Kategóriája legtöbb motorkerékpárjától eltérően az MT-09 SP speciális LCD műszerfala fekete alapon fehér kijelzővel rendelkezik, ami nappal is tiszta láthatóságot eredményez. Amellett, hogy rendkívül praktikus, ez a kiváló minőségű műszerfal még kifinomultabbá teszi ennek a kategóriaelső motorkerékpárnak a megjelenését.

MT-09 SP exkluzív jellemzők

 • Új, külsőleg állítható Öhlins hátsó felfüggesztés
 • Teljesen állítható első villa húzó- és nyomócsillapítással
 • Exkluzív, MT-10 SP által ihletett Silver Blu Carbon színséma
 • Kék öltéses ülések
 • Kék kerekek SP grafikákkal
 • Osztályelső kezelési teljesítmény
 • Fekete kormánykezelőszervek és műszerek

MT-09 SP műszaki jellemzők

 • 847 cm³, 115 LE, 193 kg
 • Nagy nyomatékú 847 cm³-es, háromhengeres keresztsíkú CP3 motor
 • Tengelykapcsoló nélküli váltás a gyorsváltó rendszerrel (QSS)
 • Rásegítős és csúszókuplung (A&S)
 • D-MODE állítható motor-karakterisztika
 • Könnyű alumínium váz és lengőkar
 • Agresszív LED-es ikerfényszórók
 • Kapcsolható kipörgésgátló rendszer (Traction Control System, TCS)
 • Lengőkarra rögzített rendszámtáblatartó
 • LED-es helyzetjelző lámpák

Szín

 • Silver Blu Carbon

Elérhetőség

 • 2018 január

Yamaha MT-07. A sötétség vonzása

Az MT-07 minden idők egyik legsikeresebb Yamaha motorkerékpárjává vált azzal, hogy mindössze 4 év alatt csaknem 80 000 darab kelt el belőle.

Karakteres és nyomatékos keresztsíkú motorjával, kompakt vázával, kis súlyával és agilis kezelhetőségével a Yamaha MT-07 egyike azon ritka motorkerékpároknak, melyek minden motoros igényeit kielégítik. Férfiak és nők, fiatalabbak és idősebbek tapasztaltsági szinttől függően szeretik és elismerik a Yamaha legkelendőbb Hyper Naked modelljének sokrétűségét – az MT-07 népszerűségét tovább növeli, hogy egy 35 kW-os változat is elérhető belőle, mely A2 kategóriájú jogosítvánnyal is vezethető.

Új külső kialakítás 2018-ra
Az MT Hyper Naked modellek egy folyamatos fejlesztési program részei, melynek keretein belül a Yamaha tervezői 2018-ra egy teljesen új külsőt terveztek a legnépszerűbb modellnek, amely nemcsak a megjelenést, de a minőségérzetet is javítja.

Az új MT-07 érettebb külső kialakítása megőrzi a korábbi modell alapvető karakterét, és olyan, az MT-09 által ihletett új elemekkel ötvözi azt, mint a merészebb fényszóró, mely impozánsabb kinézetet kölcsönöz az első résznek.

Az átalakított üzemanyagtartály és az MT-09-re hasonlító légbeömlők sportosabb kinézetet eredményeznek, és kihangsúlyozzák az MT modellcsaládhoz való tartozást, míg az új ülés és a különálló fekete oldalpanelek előredöntött stílust adnak a motorkerékpárnak.

Jobb üléshelyzet
A 2018-as MT-07 teljesen új kialakítású üléssel rendelkezik, mely minden testméret esetén jobb üléshelyzetet tesz lehetővé. Az új ülés első része körülöleli az üzemanyagtartály hátsó részének oldalait, ami nagyobb kényelmet biztosít – az új forma pedig egységesebb kinézetet biztosít a 2018-as modellnek.

Finomhangolt első és hátsó felfüggesztés
Az elöl és hátul egyaránt 130 mm-es rugóútnak köszönhetően az MT-07 felfüggesztési rendszere kényelmes, progresszív és kiszámítható teljesítményt nyújt, ideálissá téve azt a legkülönbözőbb motorozási körülmények között is.

A 2018-as változat első villája olyan finomhangolt beállításokkal rendelkezik, melyek sportosabb karaktert eredményeznek, a hátsó felfüggesztés pedig egy új húzócsillapítás-állítóval rendelkezik, mellyel a motorosok saját motorozási stílusokhoz és a használat módjához igazíthatják motorkerékpárjukat.

CP2 keresztsíkú motor lineáris nyomatékkal
Az MT-07 egyik legfontosabb jellemzője a CP2 keresztsíkú motor, mely erős, lineáris nyomatékot ad le, így minden körülmények között élvezetes motorozást tesz lehetővé.

A kéthengeres motor 270 fokos főtengelye olyan lüktető hajtóerőt biztosít, mely ár-érték arányban jelentősen riválisai fölé emeli az MT-07-et. Ennek a karakternek komoly szerepe volt abban, hogy az MT-07 kategóriája legtöbbet vásárolt motorkerékpárja lett.

Az MT-07 új jellemzői 2018-ban

 • Teljesen új külső kialakítás a jobb megjelenés érdekében
 • Új stílusú légbeömlők
 • Újratervezett fényszóró
 • MT-09 stílusú hátsó lámpa
 • Megújult ülésforma a jobb üléshelyzetért
 • Új, sportosabb elsővilla-beállítások
 • Hátsó lengéscsillapítók húzócsillapítás-állítóval

MT-07 műszaki jellemzők

 • 698 cm³, 74,8 LE, 182 kg
 • Folyadékhűtéses, 689 köbcentiméteres, soros, 2 hengeres, négyütemű
 • A keresztsíkú filozófián alapuló kivitel 270 fokos főtengellyel
 • Mély és erőteljes lineáris nyomaték
 • Kiváló üzemanyag-hatékonyság
 • Az optimális motorozási élményért született
 • Alacsony, mindössze 164 kg-os száraz tömeg
 • Karcsú és kompakt csőváz
 • Mozgékony, manőverezhető és egyszerűen kezelhető
 • Előredöntött kialakítás formatervezett karosszériával
 • Könnyű, 10 küllős, alumíniumöntvény felnik
 • Digitális műszerek teljes LED kijelzővel
 • Kettős, 282 mm-es első tárcsák négydugattyús féknyereggel

Színek

 • Night Fluo
 • Yamaha Blue
 • Tech Black

Elérhetőség

 • 2018 március

Eredeti Yamaha tartozékok
A Yamaha számos kiváló minőségű eredeti tartozékot fejlesztett ki az MT tulajdonosok számára, így minden ügyfél a saját igényei szerint alakíthatja ki egyedi Hyper Naked motorkerékpárját.

A bőséges kínálat számos olyan nagy teljesítményű tartozékot tartalmaz, mint például az Akrapovič kipufogórendszer, valamint jobb kezelhetőséget eredményező Öhlins hátsó lengéscsillapítók és villarugók. A legkényelmesebb motorozásra vágyó Yamaha Hyper Naked tulajdonosok különféle ülések és szélvédők közül választhatnak, emellett stílusos, felcsavarozható alkatrészek, köztük hűtőburkolatok és egyéb mart burkolóelemek is elérhetőek.

Számos felszerelhető puha és kemény csomagtartó is elérhető, melyek nem csupán tetszetősek, de növelik is az MT szállítókapacitását. Az eredeti tartozékok listájában sok könnyű mart alkatrész és egyéb olyan felcsavarozható kiegészítő is található, melyek még stílusosabbá teszik a legkelendőbb naked motorkerékpárokat.

My Garage: Építsd meg álmaid motorkerékpárját
A Yamaha tulajdonosok és potenciális ügyfelek létrehozhatják álmaik motorkerékpárját a Yamaha Hyper Naked termékoldalán található online konfigurátorral, vagy ami még jobb, egy mobilalkalmazással, ahol lenyűgöző 360°-os 3D nézetben, a motorkerékpárra felszerelve tekinthetik meg a kiválasztott tartozékokat.

A Yamaha My Garage alkalmazás könnyedén letölthető az Apple App Store-ról vagy az Android Google Play áruházból.

Japán sötét oldala ruházat
A Yamaha számos vagány utcai ruházati terméket tervezett az MT tulajdonosoknak, beleértve pólókat, atlétákat, sapkákat, pulóvereket, kapucnis pulóvereket és dzsekiket. A számos dizájn között a Japán sötét oldala séma is megtalálható, és minden ilyen modell jól látható MT emblémával rendelkezik.

A kínálatban többek között bőr és szövet motoros dzsekik is megtalálhatók. A termékek széles méretválasztékban, férfi és női változatban is kaphatók.

2018 Hyper Naked színválaszték
Új grafikával és/vagy színekkel rendelkező modellek

MT-10 SP

 • Silver Blu Carbon

MT-10

 • Night Fluo
 • Tech Black
 • Yamaha Blue

MT-10 Tourer Edition

 • Night Fluo
 • Tech Black
 • Yamaha Blue

MT-09 SP

 • Silver Blu Carbon

MT-09

 • Night Fluo
 • Tech Black
 • Yamaha Blue

MT-07

 • Night Fluo
 • Yamaha Blue
 • Tech Black

MT-03

 • Night Fluo
 • Yamaha Blue
 • Yamaha Black

MT-125

 • Night Fluo
 • Tech Black
 • Yamaha Blue