Farsangi operagála volt az Erkel Színházban

Az Andrássy úti Operaház felújítási munkálatai miatt rendhagyó helyszínen, az Erkel Színházban szervezte meg szombaton hagyományos farsangi operabálját a Magyar Állami Operaház. A Wagnert, az őt begyűrűző és az ő hatása alatt alkotó zeneszerzőket középpontba helyező, a közönséget eleganciájával és sztárvendégeivel lenyűgöző Ring Estély gálaműsort a BMW Magyarország a fellépő művészek szállításával és VIP Shuttle Service szolgáltatás biztosításával támogatta.

Az Ybl-palota korszerűsítése és restaurálása miatt az Erkel Színházba költöző hagyományos farsangi operagála legnagyobb sztárjai idén a színpadon és életben is egy párt alkotó Roberto Alagna francia-olasz származású sztártenor és Aleksandra Kurzak lengyel szoprán voltak, akik a világ legnagyobb dalszínházai után most először léptek fel az Erkel Színházban. A közönség a korábbi években már számos kiváló külföldi művész, Polina Szemjonova prímabalerina, valamint Vesszelina Kaszarova, Angela Gheorghiu, Plácido Domingo, Ildebrando D’Arcangelo és Kristian Benedikt operaénekesek előadását is élvezhette.

A nagyszabású, a hazai operavilág legfontosabb szereplőit is felvonultató esemény megvalósításában az Opera három művészeti igazgatója is részt vett: Anger Ferenc és Solymosi Tamás rendezőként, Kocsár Balázs karmesterként. A gálaműsor keretében a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara mellett a Magyar Nemzeti Balett táncosai és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, valamint énekes, táncos és hangszeres szólisták is felléptek, köztük Leblanc Gergely balettművész, a MINI Magyarország márkanagykövete is.

Az est fényét a BMW Magyarország, a Magyar Állam Operaház kiemelt stratégiai partnere is emelte: az Erkel Színház előtt egy vadonatúj BMW 6-os Gran Turismo modellt állított ki, mely a márka luxus gran turismo újdonsága. Aleksandra Kurzak és Roberto Alagna kényelmét magyarországi tartózkodásuk során szintén egy BMW 630d GT modell segítette. Az új BMW 6-os GT, mint a márka egyik legtágasabb üzleti modellje tökéletesen illeszkedett abba a 10 autóból álló exkluzív shuttle flottába, mely a gálaestre érkező 120 VIP vendég utazását biztosította.