FleetBoard Sofőrliga 2017

2017-ben egy újabb mérföldkőhöz érkezett a FleetBoard magyarországi működése. A FleetBoard Driver’s League – Sofőrliga, Európában több éve nagy sikerrel kerül megrendezésre. Magyar sofőr eddig nem vehetett részt a versenyben, idén először azonban hazai versenyzők is megmérethették magukat az erős nemzetközi mezőnyben.
A versenyen bárki részt vehetett, aki FleetBoard-dal felszerelt járművel közlekedik. Hagyományosan tavasszal – májustól júliusig – mérik az eredményeket, hogy az éghajlati és időjárási körülmények a legkevésbé legyenek befolyásoló tényezők.
Minden versenyző a saját autójában, a saját normál napi fuvarfeladatait teljesítette, és a legjobb kétheti eredménye került értékelésre. Érdemes volt tehát minél hosszabban részt venni, hogy legyen idő az esetleges javításra. A FleetBoard osztályzat alapján került ki a nyertes. Idén először, az izgalmak fokozására bevezették a párbajozás lehetőségét is. Azon járművezetők, akik egy szabadon választott résztvevő járművezetővel párbajoztak – azonos kétheti adataikkal – és ezt megnyerték, bónuszpontszámokat is kaptak. Nem csak egyéni versenyt hirdettek, hanem csapateredmények is megállapításra kerültek. Az egy cégtől résztvevő legjobb három gépkocsivezető pontszáma alapján állapították meg a sorrendet (párbajok nélkül).
Az idei versenybe a Pappas Auto több ügyfele és járművezetője is nagy lelkesedéssel nevezett be. Az összesen hat csapat és mintegy 150 egyéni induló közötti szoros versenyt egyéniben végül a J&S Speed Kft. járművezetői közül Steinbach Ottó nyerte. A csapatversenyben a Supernova Intertrans Kft. sofőrjei diadalmaskodtak. Az eredményhirdetésre 2017.09.29-én került sor, a Pappas Auto Hunyadi János úti Élményátadójában. A díjazottak élményajándékban részesültek.